Tukea ja apua diakoniatyöntekijöiltä

Diakoniatyöntekijät haluavat palvella yksittäisiä ihmisiä ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa. Diakonian toimintakäsky nousee kristillisestä lähimmäisenrakkauden ajatuksesta. "Kaikki, mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille" (Matteus 7:12). Diakonia haluaa pitää yllä jokapäiväistä Kristuksen meille antamaa toivo ja uskoa parempaan huomiseen.

Kukin vuorollaan voi olla tilanteessa, jossa tarvitsee lähimmäisen apua. Näissä tilanteissa voit ottaa rohkeasti yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijöihin. Keskustelut ja elämäntilanteiden äärelle pysähtymiset ovat luottamuksellisia ja diakoniatyöntekijät ovat ehdottoman vaitiolovelvollisia. Voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijää seurakuntatalolle tai sovittaessa diakoniatyöntekijä voi tulla käymään kotonasi.

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun

• tunnet itsesi yksinäiseksi tai haluaisit keskustella luottamuksella jostakin arjen ongelmasta
  • haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä
  • tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kaupungin perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä
  • kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi.

Diakoniatoimisto on kesäaikaan avoinna ajanvarauksella maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9-12. Ajanvaraus puhelimitse tai paikan päällä ma-to klo 9-10 puhelinnumerosta 040 350 4901.

Diakoniatyöntekijät:

Päivi Isomäki, 040 744 1648, paivi.isomaki@evl.fi, johtava diakonian viranhaltija, mielenterveystyö

Terhi-Maria Ekman,  040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi, kehitysvammatyö, omaishoitajat

Jouni Kivimaa, 040 744 1638, jouni.kivimaa@evl.fi

Elina Virtanen, 040 553 1007, elina.m.virtanen@evl.fi, vapaaehtoistyö, Suurella Sydämellä, kansainvälinen diakonia, Yhteisvastuukeräys

Teemu Salminen, 0400 515 648, teemu.salminen@evl.fi, diakoniapappi

Vähävaraisten ruoka-apu:

Toivon talon ruokailu 2 € seurakuntatalolla arkisin klo 11.30-12.30. Koulujen ylijäämäruoan jakelu koulupäivinä ilmaiseksi Toivon talolla klo 12.50-13.20. Ruoan määrä vaihtelee. Eu-ruokakassien jako GreenTechillä Honkiniementie 20 tiistaista perjantaihin klo 9-14.