Tekstin koko Suurempi Pienempi
EtusivuMenovinkitToimintaKodin juhlatApua elämäänHallintoYhteystiedot

Valkeakosken kirkko

Valkeakosken kirkko sijaitsee lähellä rantaa Valkeakoskenkadun päässä. Kirkko on arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelema ja valmistui vuonna 1969. Istumapaikkoja on 1000 hengelle. Lasimaalaukset ovat taiteilija Mikko Vuorisen suunnittelemat. 39-äänikertaiset urut ovat Kangasalan Urkutehtaan valmistamat. Kirkon siipiosassa sijaitsee ns. luentosali, jossa on keittiö- ja kokoontumistilat seurakunnan tapahtumille ja myös perhejuhlille.

Valkeakosken kirkon luentosali
Erittäin viihtyisä ja valoisa tila esim. muistotilaisuuksien järjestämiseen. Luentosaliin mahtuu enimmillään noin 100 henkilöä, mutta parhaimmillaan tila on 25-65 hengen tilaisuuksissa. Luentosalissa on piano.

Kappelikirkko

Kappelikirkko sijaitsee kanavan eteläpuolella Kangaskadun varrella. Hautaan siunaamisten lisäksi kappelin tilaisuuksiin kuuluvat mm. iltakirkot ja konsertit. Kappelin ympärillä on hautausmaa. Kappeli on valmistunut vuonna 1958. Se on arkkitehti Pekka Saareman suunnittelema. Päätyikkunoiden lasimosaiikkityöt on suunnitellut taiteilija Mikko Vuorinen. Kirkko peruskorjattiin ja se vihittiin uudelleen kirkoksi 2011.