Perhekirkot perheystävälliseen aikaan

Perheille tarkoitetut messut alkavat yleensä klo 10. Messujen musiikki, saarnat ja liturgia on mitoitettu ja sovitettu pienemmän kirkkoväen maun mukaiseksi. Perhemessuun halutaan kutsua lapsen koko lähipiiri -tervetulleita ovat myös kummit ja isovanhemmat.

Varhaiskasvatuksen tarkoituksena on tukea vanhempien ja kummien antamaa kristillistä kasvatustyötä, sekä tukea lasta henkilökohtaiseen Jumala-suhteeseen kunnioitten jokaisen omaa persoonallisuutta.

Pyhäkoulu

Sääksmäen seurakunnassa toimii sunnuntaipyhäkoulu ja periodityyppisesti musapyhis. Lapsi voi tulla pyhäkouluun yksin tai vaikkapa oman äidin ja isän seurassa. Pienimmät pyhäkoululaiset, ainakin alle 3-vuotiaat, tarvitsevat seurakseen oman aikuisen.
Lisäksi pyhäkouluopettajat vierailevat päiväkotiryhmissä pitämässä kynttilähetkiä noin kerran kuukaudessa.

Sunnuntaipyhäkoulu

Sunnutaipyhäkoulut kokoontuvat Sääksmäen kirkossa sunnuntaisin klo 10 pidettävien messujen aikana kirkontuvalla.
Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki, jossa hiljennytään, rukoillaan, lauletaan ja kerrotaan Raamatun kertomuksia lapsille sopivalla tavalla. Ilmoittautumisia ei tarvita, mukaan voi tulla koska vaan.