Riparit

Tervetuloa rippikouluun! Me täällä jo odotamme sinua.

Rippikoulut 2017 -esite sisältää ryhmien aikataulut ja kaiken tärkeän tiedon rippikouluista vuonna 2017.

Rippikoulu on ainutlaatuinen ja hieno kokemus, mistä riittää kerrottavaa vielä vuosien päästä. Rippikoulu ei ole nimestään huolimatta koulumaista opiskelua, vaan elämistä ja asioiden pohtimista yhdessä.

Kasteen jälkeen kummeilla ja vanhemmilla on ollut velvollisuus huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksesta. Rippikoulu on osa tätä kasteopetusta ja kristillistä kasvatusta.

Tiedustelut  rippikouluun liittyen:
nuorisopastori Lotta Maijala, 040 744 1658, lotta.maijala@evl.fi

Rippikoulu ja konfirmaatio ovat askel kohti aikuisuutta

Rippikoulun käytyään

• saa oikeuden osallistua konfirmaatioon
  • saa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen

Konfirmaatio tuo täydet oikeudet

• osallistua itsenäisesti ehtoolliselle
  • toimia kummina
  • asettua ehdolle ja äänestää kirkollisissa vaaleissa

Rippikoulun monta muotoa

Rippikoulua voi käydä monella tapaa. Yleisimmin lähdetään mukaan ryhmään, jonka rippikouluvuoteen sisältyy myös leiri.

Leiririppikoulujen lisäksi järjestetään päivärippikoulu, jolloin opetus tapahtuu opiskelujaksolla päivällä ja yöt nukutaan kotona. Päiväripari on koko ajan kehittyvä vaihtoehto leirille ja tarjoaa oman elämyksensä kristinuskoon tutustumisesta.