Riparit 2018

Ilmoittautuminen rippikouluun

Ilmoittautumislomake palautetaan 24.10. mennessä täytettynä kouluun tai kirkkoherranvirastoon. Niiden pohjalta tehdään ryhmäjako. Jokaiseen rippikouluryhmään voidaan ottaa 25 nuorta. Jokainen leiri toteutuu siinä tapauksessa, että niihin on tarpeeksi osallistujia. Ryhmät muodostetaan viime kädessä arpomalla. Ryhmät julkistetaan torstaina 26.10. 2017 klo 17.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa Valkeakosken kirkossa. Siellä voi vielä esittää perustellun muutostoiveen ryhmäjakoon.

Samassa yhteydessä annetaan tarpeellista tietoa rippikouluista, joten vanhempia toivotaan mukaan paikalle.
Muualla rippikoulun käyville ja heidän vanhemmilleen on niin ikään tärkeää tulla paikalle sopiakseen, kuinka
rippikoulun seurakuntayhteysjakso muodostuu.

RIPARIT 2018 -esite sisältää ryhmien aikataulut ja kaiken tärkeän tiedon rippikouluista vuonna 2018.

Huom! Riparit 2018-esitteessä on painovirhepaholainen kesän leirien kohdalla. Someleiristä Vihreään leiriin leirit alkavat sunnuntaina ja päättyvät lauantaina.

Rippikoulu on ainutlaatuinen ja hieno kokemus, mistä riittää kerrottavaa vielä vuosien päästä. Rippikoulu ei ole nimestään huolimatta koulumaista opiskelua, vaan elämistä ja asioiden pohtimista yhdessä.

Kasteen jälkeen kummeilla ja vanhemmilla on ollut velvollisuus huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksesta. Rippikoulu on osa tätä kasteopetusta ja kristillistä kasvatusta.

Tervetuloa rippikouluun! Me täällä jo odotamme sinua.

Tiedustelut  rippikouluun liittyen:
nuorisopastori Lotta Maijala, 040 744 1658, lotta.maijala@evl.fi

Rippikoulu ja konfirmaatio ovat askel kohti aikuisuutta

Rippikoulun käytyään

• saa oikeuden osallistua konfirmaatioon
  • saa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen

Konfirmaatio tuo täydet oikeudet

• osallistua itsenäisesti ehtoolliselle
  • toimia kummina
  • asettua ehdolle ja äänestää kirkollisissa vaaleissa

Rippikoulun monta muotoa

Rippikoulua voi käydä monella tapaa. Yleisimmin lähdetään mukaan ryhmään, jonka rippikouluvuoteen sisältyy myös leiri.

Leiririppikoulujen lisäksi järjestetään päivärippikoulu, jolloin opetus tapahtuu opiskelujaksolla päivällä ja yöt nukutaan kotona. Päiväripari on koko ajan kehittyvä vaihtoehto leirille ja tarjoaa oman elämyksensä kristinuskoon tutustumisesta.