Seurakuntavaalit Sääksmäen seurakunnassa

Millainen on sinun kirkkosi? Tule ehdokkaaksi, pistä töpinäksi ja ryhdy vaikuttamaan asioihin!

Minkälainen on sinun kirkkosi? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä?

Mihin suuntaan toivot kotiseurakuntasi kehittyvän tulevaisuudessa? Haluaisitko toimia vapaaehtoisena? Mitä toiveita, mielipiteitä ja osaamista sinulla on?

Kirkko merkitsee meille kaikille eri asioita. Yhdessä valitsemamme päättäjät kirkon hallintoon ohjaavat sen suuntaa ja toimintaa tulevaisuudessa.

Haluatko olla mukana päättämässä Sääksmäen seurakunnan toiminnasta ja siitä kuinka kirkko paikallisesti toimii valkeakoskelaisten hyväksi?

Lähde mukaan rakentamaan yhteistä kirkkoa omalla panoksellasi!

Ehdokasasettelu on käynnissä 17.9.2018 asti.

Seurakuntavaaleissa 18.11.2018 valitaan Sääksmäen seurakunnan kirkkovaltuustoon 27 valtuutettua, jotka päättävät seuraavat 4 vuotta seurakunnan asioista.

Vaalien ennakkoäänestys on 6.−10.11.2018.

Lisätietoa vaaleista: www.seurakuntavaalit.fi

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Vaalilautakunta ja äänestyspaikka

Kirkkovaltuusto on kokouksessaan 26.4.2018 asettanut  vaalilautakunnan, johon kuuluvat jäseninä Aulis Saarinen, Sirpa Loponen, Heikki Loponen, Kaarina Juvakka, Toivo Lehtonen, Helena Salminen ja Jorma Aalto sekä lisäksi varajäseninä siinä järjestyksessä, jonka mukaan he tulevat jäsenten sijaan, Ritva Kunnola, Tellervo Kiippa, Seppo Ollila, Jorma Murto, Esa Sorila, Pirkko Hakala ja Eila Hyökyvaara.

Vaalilautakunnan puheenjohtajaksi nimettiin Aulis Saarinen.

Varsinaiseksi äänestyspaikaksi kirkkovaltuusto määräsi Valkeakosken seurakuntatalon osoitteessa Valkeakoskenkatu 27.

PL 18, Valkeakoskenkatu 27

TT, asessori, kirkkoneuvoston puheenjohtaja