Peregrinatio- konsertti, Markku Luolajan- Mikkola, barokkisello

su 29.10. kello 18.00 - kello 19.00

Peregrinatio- konsertti, Markku Luolajan- Mikkola, barokkisello Sääksmäen kirkko

Peregrinatio- konsertti, ohjelmistona J.S. Bachin musiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 10€. Tuotto lähetystyön hyväksi oman seurakunnan nimikkoläheteille.

Markku Luolajan-Mikkola opiskeli sellonsoittoa Arto Noraksen ja Seppo Laamasen johdolla Sibelius-Akatemiassa. Hän suoritti diplomitutkinnon vuonna 1983. Mielenkiinto barokkimusiikkia kohtaan vei hänet Hollantiin, missä hän opiskeli viola da gamban soittoa Wieland Kuijkenin ja barokkisellon soittoa Jaap ter Lindenin johdolla Haagin Kuninkaallisessa Konservatoriossa. Hän suoritti jatkotutkinnot molemmissa soittimissa vuonna 1992.

 

Markku Luolajan-Mikkola on esiintynyt sekä kamarimuusikkona että omin resitaalein. Hän on ollut alusta saakka mukana Phantasm viola da gamba gamba -yhtyeessä ja soittaa lisäksi useissa muissa kokoonpanoissa kuten norjalaisessa Bergen Barokk -yhtyeessä ja Suomalaisessa barokkiorkesterissa (ent. 6. kerroksen orkesterissa). Markku Luolajan-Mikkola on esiintynyt Suomessa kaikilla tärkeimmillä musiikkijuhlilla ja konsertoi säännöllisesti myös ulkomailla:

Hän on konsertoinut noin 1000 konsertissa 30 maassa. Vuonna 2012-2013 hän on konsertoi mm. Italiassa, Englannissa, Irlannissa, Norjassa, Virossa, Liettuassa, Hollannissa, Unkarissa, Hong Kongissa ja Shanghaissa. Vuonna konsertteja 2014 on ollut mm. Wigmore Hallissa Lontoossa ja Wienin Konzert Hausissa.

Markku Luolajan-Mikkola opettaa Sibelius-Akatemiassa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa.

https://www.facebook.com/bachperegrinatio

www.luolajan-mikkola.fi

Markku Luolajan-Mikkolan kotisivut


Ota yhteyttä

Maaret Manni-Korpi
Kanttori
PL 18, Valkeakoskenkatu 27
37601 Valkeakoski

Katso myös

ke 28.3. klo 18.00 -19.30

Sääksmäen kirkko

Hiljaisen viikon kamarimusiikkia

Hanna- Mari Mõisnik, sopraano Katri Nikkanen, viulu Kari Nikkanen, oboe Sanna Saarinen, huilu Elina Honkonen, sello Kirsimarja Kiviruusu, cembalo Ohjelmassa mm. Bach: Triosonaatti huilulle, viululle ja cembalolle Bach: Konsertto viululle ja oboelle Bach: Arioso Bach: aariat Ich folge Dir gleichfalls, Blute nur Frescobaldi: Toccata Biber: Passacaglia sooloviululle
to 29.3. klo 18.00 -19.00

Sääksmäen kirkko

Messu, Kiirastorstai

Liturgina Jarno Jalonen, saarna Juha Valkama. Messussa on kanttorina Tomi Kujansuu. Musiikkiryhmä: Sääksmäen kirkkokuoro, joht. Paula Valtamo
pe 30.3. klo 10.00 -11.30

Sääksmäen kirkko

Sanajumalanpalvelus, Pitkäperjantai

Liturgina Markku Antola, kanttorina Maaret Manni-Korpi. Messussa avustavat Terhi-Maria Ekman sekä Re-For-You -kuoron lauluryhmä.