Messu, Tuhkakeskiviikko

Messu, Tuhkakeskiviikko Kappelikirkko

Tuhkakeskiviikko, aiheena Katumus ja paasto. Liturgina Markku Antola, musiikissa KBG, Tomi Kujansuu sekä Ilmari Veima.

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme. (evl.fi)

PL 18, Valkeakoskenkatu 27

TT, asessori, kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Vääränkoivuntie 2 as.14

Evankelinen lähetyspiiri

Hilkka Särelän kotona. Aihe Room. 15-16. Mukana Lauri Parvio.

Metsäkansan kirkko

Messu, Pyhän kolminaisuuden päivä

Liturgi Laura Suokas, kanttorina Matti Huomo.

Kohtaamispaikka

Rukouksen talo

Rukouksen talon sunnuntain rukoushetki. Tervetuloa mukaan!