Messu, Tuhkakeskiviikko

Messu, Tuhkakeskiviikko Kappelikirkko

Tuhkakeskiviikko, aiheena Katumus ja paasto. Liturgina Markku Antola, musiikissa KBG, Tomi Kujansuu sekä Ilmari Veima.

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme. (evl.fi)

Markku Antola
PL 18, Valkeakoskenkatu 27

Kappelikirkko

Messu

2. paastonajan sunnuntai. Aiheena Rukous ja usko. Liturgina Laura Suokas, kanttorina Tomi Kujansuu. Rukouspalvelu.

Kohtaamispaikka

Rukouksen talo

Rukouksen talon sunnuntain rukoushetki. Tervetuloa mukaan!

Iltakirkko

2. paastonajan sunnuntai. Aiheena on rukous ja usko. Liturgina Jarno Jalonen, kanttorina Matti Huomo.