Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Lipaskerääjiä.

Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.

Katastrofialueilla ravinnon puute johtuu muun muassa ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnon ääri-ilmiöiden kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntymisestä sekä sodista ja konflikteista, jotka pakottavat ihmiset jättämään omat asuinalueensa, työnsä ja viljelyksensä.

Suomessa ravinnon puutteen ja heikkolaatuisuuden taustalla on usein pitkittynyt köyhyys, jossa pienillä tuloilla sinnittelevät ihmiset joutuvat pakon edessä tekemään valintoja esimerkiksi kalliiden asumiskulujen, terveydenhuollon maksujen ja ruoan välillä.

Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muassa riittävä ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen.

Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Loput 40 prosenttia keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta.

Lisätietoja yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuukeräyksestä Sääksmäen seurakunnassa ja Valkeakoskella vastaa diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaa,  040 744 1638

Yhteisvastuu auttaa lähellä ja kaukana.

Yhteisvastuu -tapahtumat Valkeakoskella:

Su 4.2. klo 10  Yhteisvastuumessu Sääksmäen kirkossa, Yhteisvastuukeräys alkaa. Messun toimittaa Teemu Salminen, kanttorina on Matti Huomo. Messussa avustavat Jouni Kivimaa ja Elina Virtanen. Mukana myös Valkeakosken kirkkokuoro. Lounas ja info Pappilanniemessä. Messussa vapaaehtoisten siunaaminen tehtävään. Tervetuloa!

Su 4.2. klo 18 Konsertti Donum Dei  Sääksmäen kirkossa.  Ohjelman tuotosta puolet Yhteisvastuulle. Ohjelman hinta 10€.

Ti 13.2. klo 10-13 Laskiaistapahtuma Kohtaamispaikalla, Seurahuoneenkatu 4. Hernekeittolounas 6€. Hernekeittoa ja laskiaispullia myytävänä myös omiin astioihin.

Su 15.4. klo 18 Ave Maria -konsertti Sääksmäen kirkossa. Heikki Rainio, laulu ja Kalevi Kiviniemi, urut. Liput 15 €.

Konsertissa voi halutessaan osallistua Yhteisvastuu-keräykseen. Lipaskeräys.

To 19.4. klo 18 Syntisen virsikirja -yhteislaulutilaisuus Hotelli Waltikassa. Vapaa pääsy, seurakunta tarjoaa kahvit! Vapaaehtoinen kolehti Yhteisvastuulle. Tervetuloa laulamaan!

Lipaskeräykset 16.3. ja 21.4. Koskikarassa ja Torikeskuksessa. Tule mukaan! Ilmoittautumiset keräyspäällikkö Jouni Kivimaa.

Nälkä! -tilataideteos Valkeakosken seurakuntatalossa helmikuun alusta alkaen. Tilataideteoksen toteuttajan Petra Pikkanen.