APUA JA TUKEA

Diakoniatyöntekijät haluavat palvella yksittäisiä ihmisiä ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa. Diakonian toimintakäsky nousee kristillisestä lähimmäisenrakkauden ajatuksesta. "Kaikki, mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille" (Matteus 7:12). Diakonia haluaa pitää yllä jokapäiväistä Kristuksen meille antamaa toivo ja uskoa parempaan huomiseen.

Kukin vuorollaan voi olla tilanteessa, jossa tarvitsee lähimmäisen apua. Näissä tilanteissa voit ottaa rohkeasti yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijöihin. Keskustelut ja elämäntilanteiden äärelle pysähtymiset ovat luottamuksellisia ja diakoniatyöntekijät ovat ehdottoman vaitiolovelvollisia. Voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijää seurakuntatalolle tai sovittaessa diakoniatyöntekijä voi tulla käymään kotonasi.

Nykyisen poikkeustilan aikana erityisen moni asia saattaa mietityttää. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, niin mietitään yhdessä. Yhdessä pääsemme tästä yli!

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun

• tunnet itsesi yksinäiseksi tai haluaisit keskustella luottamuksella jostakin arjen ongelmasta
  • haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä
  • tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kaupungin perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä
  • kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi.

Diakoniatoimisto on avoinna ajanvarauksella ma, ti ja to klo 9-12.

Tällä hetkellä vastaanottotoiminta pyritään hoitamaan puhelimitse.

Ajanvaraus ja tiedustelut diakonian vastaanotolle ma, ti ja to klo 9-10 puhelinnumerosta 040 350 4901.

Jos sinulla ei ole puhelinta/puheaikaa, niin tule seurakuntatalolle päivystysaikaan tai laita sähköpostia diakoniatyöntekijöille.

Diakoniatyöntekijät tulevat halutessasi vierailemaan kotiisi, kunhan koronatilanne ja rajoitukset sen taas sallivat.

​​​​​​Toivon talon ruokailu avataan jälleen 19.4. alkaen. Ruokailu on ma-pe klo 11.30-12.30 hintaan 2 euroa.  Kauppojen ylijäämäruokaa jaetaan seurakuntatalolla arkisin klo 10 ja koulujen ylijäämäruokaa omiin astioihin noin klo 12.50.

Ruokatavaran määrä vaihtelee. Tulethan ruokajakoihin ja ruokailuun terveenä!

Diakoniatyöntekijät:

Päivi Isomäki, 040 744 1648, paivi.isomaki@evl.fi vähävaraisten ruoka-apu, mielenterveystyö

Marko Itkonen, 040 744 1628, marko.itkonen@evl.fi  nuorisodiakoni

Terhi-Maria Ekman,  040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi  kehitysvammatyö, omaishoitajat

Inka Valtamo, 040 744 1638, inka.valtamo@evl.fi  diakoninen perhetyö, sosiaalinen media, Yhteisvastuu

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

tietoja päivitetty 10.3.2021

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Jouduitko rikoksen uhriksi tai todistajaksi ja tarvitset käytännön tai henkistä tukea? Ota yhteys rikosuhripäivystykseen tai seurakuntaasi.

Rikoksen uhrina

Rikoksen tekijöitä pidetään helposti pahoina ja paatuneina. Kirkon vankilatyössä näkyvä henkinen ja hengellinen hätä kertovat kuitenkin muuta.

Rikoksen tekijä

Monet seurakunnat ja kristilliset järjestöt auttavat vapautumassa olevia tai vapautuneita vankeja uuden arjen alkuun pääsemisessä.

Vapautuessasi