Tukea ja apua diakoniatyöntekijöiltä

Diakoniatyöntekijät haluavat palvella yksittäisiä ihmisiä ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa. Diakonian toimintakäsky nousee kristillisestä lähimmäisenrakkauden ajatuksesta. "Kaikki, mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille" (Matteus 7:12). Diakonia haluaa pitää yllä jokapäiväistä Kristuksen meille antamaa toivo ja uskoa parempaan huomiseen.

Kukin vuorollaan voi olla tilanteessa, jossa tarvitsee lähimmäisen apua. Näissä tilanteissa voit ottaa rohkeasti yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijöihin. Keskustelut ja elämäntilanteiden äärelle pysähtymiset ovat luottamuksellisia ja diakoniatyöntekijät ovat ehdottoman vaitiolovelvollisia. Voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijää seurakuntatalolle tai sovittaessa diakoniatyöntekijä voi tulla käymään kotonasi.

Nykyisen poikkeustilan aikana erityisen moni asia saattaa mietittyttää. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, niin mietitään yhdessä. Yhdessä pääsemme tästä yli!

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun

• tunnet itsesi yksinäiseksi tai haluaisit keskustella luottamuksella jostakin arjen ongelmasta
  • haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä
  • tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kaupungin perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä
  • kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi.

Diakoniatoimisto on avoinna ajanvarauksella ma, ti ja to klo 9-12. Ajanvaraus puhelimitse tai paikan päällä ma, ti ja to klo 9-10 puhelinnumerosta 040 350 4901.

Diakoniatyöntekijät:

Päivi Isomäki, 040 744 1648, paivi.isomaki@evl.fi , johtava diakonian viranhaltija, mielenterveystyö

Terhi-Maria Ekman,  040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi, kehitysvammatyö, omaishoitajat

Heidi Heikkinen, 040 744 1638, heidi.heikkinen@evl.fi, diakonian perhetyö

Anna-Mari Paloniitty, 040 553 1007, anna-mari.paloniitty@evl.fi, vanhus- ja vapaaehtoistyö

Vähävaraisten ruoka-apu

Koronaepidemian vuoksi poikkeusjärjestelyt ovat voimassa. Toivon talon ruokailu, kauppojen ylijäämäruoan ja kouluruoan jakelu eivät ole toistaiseksi toiminnassa. Ajanvaraus ja tiedustelut diakonian vastaanotto ma, ti ja to puhelinnumerosta 040 350 4901. Jos tarvitset ruokaa kotiin, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

tietoja päivitetty 17.3.2020