Seurakunta tukenasi

Älä jää yksin vaikeassa elämäntilanteessa! Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet ja mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen.

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös palveleva puhelin ja -netti sekä perheasiain neuvottelukeskus ja sairaalapappi ovat käytettävissäsi. Nuoret voivat ottaa mieltä painavissa asioissa yhteyttä seurakunnan nuorisotyönohjaajiin.

Kaikki Sääksmäen seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään, kun

• haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti
  • tarvitset tukea vaikeuksissasi
  • haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan. Lue vapaaehtoistoiminnasta täältä.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Toivon Talon Take Away-jouluateria toteutetaan torstaina 17.12.2020

niin, että etukäteen ilmoittautuneet hakevat itselleen jouluruokapaketin varaamanaan aikana Toivon Talolta. Yhteistä ruokailua ei koronan takia järjestetä.

Jouluruokapakettien hakuajat ovat to 17.12.  klo 11.00, 11.45 ja 12.30. Ilmoittaudu sinulle sopivan noutoajan listaan Toivon Talolla tai srk-talon alakerrassa viimeistään perjantaina 11.12.2020.  Muista kirjoittaa listaan mahdolliset ruoka-aineallergiat tai erityisruokavaliot.

Merkkaa oma noutoaikasi itsellesi muistiin.

Tulethan paikalle vain terveenä. Vahva maskisuositus, käsidesiä ja maskeja löytyy srk-talon alakerran ulko-oven vierestä.

Vähävaraisten ruoka-apu

Kauppojen ylijäämäruokaa jaetaan seurakuntatalolla arkipäivisin klo 10-11 ja koulujen ylijäämäruokaa omiin astioihin noin klo 12.50. Eu-kasseja jaetaan Kierrätysmyymälä Tankissa, Roineenkatu 24, keskiviikkoisin klo 10-14. Toivon talon ruokailu seurakuntatalolla on avoinna ma-pe klo 11.30-12.30. Lounas 2 euroa. Tulethan terveenä ruokailuun ja ruokajakoihin!

Ajanvaraus ja tiedustelut diakonian vastaanotolle ma, ti ja to klo 9-10 puhelinnumerosta 040 350 4901.

Lasten ja nuorten leirien maksuvapautukset

Hankalassa taloudellisessa tilanteessa on mahdollista hakea maksuvapautusta seurakunnan järjestämistä lasten ja nuorten leireistä sekä rippikouluista. Maksuvapautusanomus täytetään ja toimitetaan seurakuntaan. Asian käsittelyn aikana diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä perheeseen.

Lisätiedot ja hakemukset kasvatuksen toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fi tai diakoniatyöntekijä Terhi-Maria Ekman, 040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Seurakunnat auttavat kuntia onnettomuuksien jälkipuinnin ja kriisiterapian järjestämisessä.

Hengellistä apua onnettomuuksien uhreille