Liikkuva seurakunta

Liikkuva seurakunta on toimintamalli, jonka avulla liikettä voidaan seurakunnissa lisätä sekä tehdä näkyväksi. Liikkuva seurakunta perustuu kristillisen ihmiskäsityksen kokonaisvaltaisuuteen.

Ihminen on henkinen, hengellinen ja fyysinen kokonaisuus, jossa kaikki ulottuvuudet ovat yhtä tärkeitä. Ihminen voi hyvin jos nämä osa-alueet ovat tasapainossa. Hengellisesti liikuntaa voi lähestyä luotuisuuden kautta – ruumis on Pyhän hengen temppeli, jota saa pitää hyvässä kunnossa.

Liikunnalla on myös yhteisöllinen ulottuvuus, parhaimmillaan ulkopuolisuutta ja syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus – Liikunta on väline monenlaiseen kohtaamiseen.

Liikkuva elämäntapa ei tarkoita vain tavoitteellista kilpaurheilua tai vartalon muokkausta, vaan iloa, kunnioitusta ja kokonaisvaltaista huolenpitoa omasta ruumiista.

Liikkuva seurakunta

Sääksmäen liikkuva seurakunta

liikuttaa niin työntekijöitä, kuin seurakuntalaisia. Eri toiminnoissa huomioidaan liikkumisen mahdollisuudet. Työntekijöiden lisäksi Sääksmäen liikkuva seurakunta toimintaa suunnittelee, kehittää, sekä toteuttaa liikunta-agenttitiimi, johon kuuluvat seurakunnan liikunta-agentti ja vapaaehtoisia seurakuntalaisia. Jos sinulla on kiinnostusta lähteä mukaan suunnittelemaan, ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa voit olla yhteydessä simo.suontausta@evl.fi

Alta löydät listan toiminnoista, jotka ovat erityisesti suunnattu lisäämään liikettä seurakuntalaisille. (klikkaamalla pääset lukemaan lisää)

Temppukerho (3-6v), Liiksapäiväkerho (3-5v) , Seikkailukerho (4-6v)

Kärjenniemen sählykerho (alakouluikäisille)

Rippikoulut (Liikkuva ripari, joukkuepeliripari, vaellus-ripari) (rippikoululaiset)

Miesten lentopallo keskiviikkoisin klo 18.30 - 20.00 VAAO:n salissa. 5.6. alkaen 28.8. asti klo 18 Pappilanniemessä

Kysy lisää -> matti.a.neulanen@evl.fi 

Ikääntyvien kuntoliikunta 

 

Kaiken tämän lisäksi Sääksmäen seurakunnan Pappilanniemen kurssikeskuksen maastosta löytyy upea 12-väyläinen frisbeegolf-rata 

Sääksmäen seurakunnalla on kummipelaaja Tuure Siira FC Hakassa

Sääksmäen liikkuva seurakunta logo sininen
YouTube-video

Ota yhteyttä

Vastaava lastenohjaaja, liikunta-agentti
Valkeakoskenkatu 27
37600 Valkeakoski

Instagram: @saaksmaen_liikkuva_seurakunta