Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

Valkeakoskella paikallisen avustustoiminnan kohde on vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukeminen.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Hankkeessa levitetään myös muita vanhemmuutta tukevia hyvä käytäntöjä. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Kotimaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuu - lähimmäisenrakkauden kansanliike täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Yhteisvastuu- tapahtumat Valkeakoskella

Su 2.2. klo 10 Yhteisvastuun avausmessu Kappelikirkossa.

Su 2.2.klo 12  Indonesialainen YV-lounas ja info sekä keräyksen avaus seurakuntatalolla. Aterian hinta: 10€ / hlö tai 20€/ perhe

Pe  14.2. klo 13 Päivätanssit seurakuntatalolla, tanssittajana  Juhani "Iso J" Fredrikson. Pääsymaksu omantunnon mukaan. Buffetti!

Ti 25.2. klo 10 Laskiaistapahtuma Kohtaamispaikalla. Hernekeittoa ja laskiaispullia lounas 6€ / hlö. Omiin astioihin myös kotiin vietäväksi. Hernekeitto 4€/ litra, laskiaispulla 1,50€ ja pulla 1€.

Pe 3.4. klo 10 Yhteisvastuumyyjäiset Kohtaamispaikalla, leivonnaisia ja YV-tuotteita.

Myöhemmin keväällä Syntisen virsikirjan laulut HakaFood Cafeessa Torikeskuksessa ja lastenlaulukonsertti.

Lipaskeräyspäivät: 2.2., 13.3. ja 3.4.