Uutislistaukseen

Kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelu on päättynyt. Kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelu on päättynyt.

Kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelu on päättynyt

20.11.2019 14.45

Valitsijayhdistysten jättämät ehdokaslistat ovat hiippakuntien tuomiokapituleissa. Kirkon viestintä lisää alustavat tiedot kirkolliskokousvaalin ehdokkaista vaalien verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä sitten, kun tiedot on saatu hiippakunnista. Vaalilautakunnat laativat viralliset ehdokaslistojen yhdistelmät 15.12. Tällöin ehdokkaat saavat myös numerot.

Ehdokkaat esittäytyvät Ehdokasgalleriassa

Kirkon viestintä avaa tammikuussa 2020 kirkolliskokousvaalien ja hiippakuntavaltuustovaalien ehdokkaille Ehdokasgalleria-verkkosivuston, jossa ehdokkaat voivat esittäytyä ja kertoa, miksi ovat lähteneet ehdolle vaaleissa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokousvaalit ja hiippakuntavaltuustojen vaalit järjestetään 11.2.2020. Kirkolliskokoukseen valitaan hiippakunnista 96 edustajaa, joista 32 on pappeja ja 64 maallikoita.

Kirkolliskokous on kirkon ylin toimielin. Se käsittelee kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta. Pappisjäsenten ja -edustajien vaaleissa ovat äänioikeutettuja hiippakunnan papit. Maallikkojäsenten ja -edustajien vaaleissa ovat äänioikeutettuja kirkkovaltuuston tai seurakuntaneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston maallikkojäsenet.

Hiippakuntavaltuusto tukee ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa. Hiippakuntavaltuustolla on muun muassa oikeus tehdä esityksiä kirkolliskokoukselle.

Uuden kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston toimikausi on neljä vuotta, 1.5.2020–30.4.2024.

Ehdokkaat Tampereen hiippakunta

 

Lisätietoja:
Birgitta Hämäläinen, kirkolliskokouksen pääsihteeri, birgitta.hamalainen@evl.fi, p. 040 688 1527

Tiedote julkaistu 15.11.2019