Sukututkimukset

Sääksmäen seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee sukututkijoita tekemällä tutkimuksessa tarvittavia sukuselvityksiä, kirkkoherranvirastossa on arkistoituna kirkonkirjoja vuodesta 1842 lähtien.

Tietoja sukututkimustarkoituksiin tilataan aina kirjallisesti:

Täyttämällä sukututkimuksen tilauslomake  ja lähettämällä se osoitteeseen kirkkoherranvirasto.saaksmaki@evl.fi tai Sääksmäen seurakunta, kirkkoherranvirasto, PL 18, 37601 Valkeakoski.

  • Huom! Lomake on tallennettava ENSIN omalle koneelle, jotta siihen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja. Sen jälkeen lomakkeen voi lähettää edelleen sähköpostin liitetiedostona tai kirjeellä. Jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, älä kirjaa siihen tietosuojasyistä henkilötunnusta.

Tärkeää huomioida sukututkimuspyyntöä tehdessä

Lähtöhenkilöstä tarvitaan riittävät tunnistetiedot eli nimi (myös entiset nimet, mikäli ovat tiedossa) ja syntymäaika, mielellään myös syntymäpaikka, muuttopäivä.

Sukututkimusten hinnat
Sukututkimusta varten tehtävän todistuksen perushinta on 30 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, perushinnan lisäksi veloitetaan 15 euron lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Kenestä voi tilata sukututkimuksen?

Tietoja elossa olevista henkilöistä on hyvä ensisijaisesti pyytää heiltä itseltään. Näin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei ko. henkilö halua käyttää hänelle henkilötietolain 30 § pykälässä annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa.

Lisätietoja

Sääksmäen seurakunnan kirkkoherranvirasto on avoinna arkisin ma, ti, to ja pe klo 9-11 ja 12-14, keskiviikkoisin suljettu
puhelinnumerot: 040 804 8854 ja 040 804 8856