Messu, Tuhkakeskiviikko

Messu, Tuhkakeskiviikko Kappelikirkko

Tuhkakeskiviikko, aiheena Katumus ja paasto. Liturgina Markku Antola, musiikissa KBG, Tomi Kujansuu sekä Ilmari Veima.

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme. (evl.fi)

PL 18, Valkeakoskenkatu 27

TT, asessori, kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Kansanlaulumessu

13. sunnuntai helluntaista. Pyhäpäivän aiheena Jeesus, parantajamme. Liturgina Markku Antola ja kanttorina Tomi Kujansuu. Esilaulajina kansanlaulumessussa Urisevat Ukot ja palveluryhmänä on Kristillinen työväenyhdistys ry. - Messun jälkeen kirkkokahvit kellotapulissa.

Kappelikirkko

Iltakirkko

13. sunnuntai helluntaista, aiheena Jeesus, parantajamme. Liturgina Lotta Maijala ja kanttorina Laura Salminen.

Sääksmäen hautausmaa, Sääksmäen kirkko

Heikki Heinon hautausmaakierros

Tutustutaan Sääksmäen hautausmaahan Heikki Heinon opastuksella. Vapaa pääsy.