Iltakirkko

Iltakirkko Metsäkansan kirkko

Äitienpäivän iltakirkon aiheena on Pyhän Hengen odotus. Liturgina on Juha Valkama, kanttorina Tuija Peltokoski. Messussa avustaa Valkeakosken Gideonit.

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27: 7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä. (evl.fi)

Johtava kappalainen

Metsäkansan kirkko

Messu

Uskonpuhdistuksen muistopäivä. Liturgi Markku Antola, kanttorina Helga Anttikoski. Messuryhmänä eerolalaisia; ehtoollisavustajana Kaarina Juvakka, tekstinlukijat Marjatta Koponen ja Salme Niska; esirukous Marja-Leena Kankaanpää ja Seija Hosio. Kirkkokahvit.

Kappelikirkko

Messu, Vastuuviikko

Uskonpuhdistuksen muistopäivä. Liturgi Lotta Maijala, kanttorina Helga Anttikoski. Messussa avustamassa Elina Virtanen ja Naisten Pankin Valkeakosken osaston väkeä.

Kappelikirkko

Iltakirkko, Perheen sunnuntai

Pyhäpäivä: Perheen sunnuntai Pyhäpäivän aihe: Perhe, Jumalan luomislahja Liturgina Pirkko Pyyhtiä ja kanttorina Helga Anttikoski. Avustajina Jetta Vihlman ja Janne Virtanen. Mukana myös Valkeakosken musiikkiopistolaisia.