Messu, Pyhän kolminaisuuden päivä

Messu, Pyhän kolminaisuuden päivä Metsäkansan kirkko

Liturgi Laura Suokas, kanttorina Matti Huomo.

Pyhän aiheena Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen. (evl.fi)

Metsäkansan kirkko

Messu

Uskonpuhdistuksen muistopäivä. Liturgi Markku Antola, kanttorina Helga Anttikoski. Messuryhmänä eerolalaisia; ehtoollisavustajana Kaarina Juvakka, tekstinlukijat Marjatta Koponen ja Salme Niska; esirukous Marja-Leena Kankaanpää ja Seija Hosio. Kirkkokahvit.

Kappelikirkko

Messu, Vastuuviikko

Uskonpuhdistuksen muistopäivä. Liturgi Lotta Maijala, kanttorina Helga Anttikoski. Messussa avustamassa Elina Virtanen ja Naisten Pankin Valkeakosken osaston väkeä.
la 27.10. klo 15.00 -2.00

Kappelikirkko, Seurakuntatalo, Kohtaamispaikka , seurakuntatalo, Kohtaamispaikka, Ravintola Stella ja Kappelikirkko

USKON YÖ -tapahtuma

Uskon yö ensimmäistä kertaa Valkeakoskella - tapahtumia eri toimipisteissä Valkeakoski-päivänä. Teemana Sovinto ja armollisuus- itseni, lähimmäiseni ja Jumalani kanssa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!