Petri Laaksonen- Joulukonsertti

ma 3.12. kello 19.00
Sääksmäen kirkko

Suositun lauluntekijän konsertti; tervetuloa! Petri Laaksonen, piano ja laulu, Make Perttilä, kitara ja laulu sekä Petri Hatakka, koskettimet ja laulu.

PETRI LAAKSOSEN JOULUKONSERTTI 2018

 
Laulaja - lauluntekijä Petri Laaksonen esiintyy adventin aikaan usealla paikkakunnalla eri puolilla Suomea joulukonsertissaan. Vuonna 1994 ensilevynsä Täällä Pohjantähden alla julkaisseen artistin ohjelmistoon ovat aina kuuluneet myös joululaulut sekä niiden myötä hänen suositut joulukonserttinsa.

Jo lapsena Petristä vaikuttavinta joulussa oli kaunis joulumusiikki. Ammattimaiseksi säveltäjäksi ja laulajaksi ryhdyttyään hän alkoi itsekin säveltää joululauluja. Laaksosen ensimmäinen joululevy Lumivalkeaa (kultalevy) julkaistiin parikymmentä vuotta sitten (1997). Levyn nimikkolaulun lisäksi monet muutkin Laaksosen jouluiset sävelmät ovat jääneet elämään niin, että eri artistit ja kuorot ovat ottaneet hänen laulujaan ohjelmistoonsa.Petri Laaksosen toinen joululevy Talven syliin (2004) sai aikoinaan myös erinomaisen vastaanoton levyn nimikkolaulun noustessa Radio Suomen listaykköseksi (duetto Virve Rostin kanssa).Tuotteliaan laulaja-säveltäjä Petri Laaksosen artistiprofiili on hyvin monipuolinen. Jouluisten laulujen lisäksi hänen kynästään ovat lähtöisin mm. suositut euroviisuhitit Eläköön elämä, Sata salamaa, Oot voimani mun, kuin jo edellä mainittu Täällä Pohjantähden alla -klassikkosävelmäkin. Kuulijoiden sydämiin hän on laulanut itsensä myös monilla romanttisilla iskelmillä sekä hengellisillä lauluilla klassikkorunoilijoiden teksteihin säveltämiensä laulujen ohella. Laaksosen levyjä on myyty yhteensä yli 250 000 kappaletta.Monella kulta- ja platinalevylläkin palkittu laulaja sai kuluneena vuonna vastaanottaa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan arvostetun kirkkotaiteen Engel-palkinnon. Joka toinen vuosi jaettava huomionosoitus myönnetään taholle, joka on merkittävällä tavalla kulttuurin keinoin edistänyt kirkon ydinviestiä.
Marraskuun alussa Laaksonen julkaisi uunituoreen konserttialbumin Olkoon ylläsi kirkas taivas. Kyseessä on taiteilijan ensimmäinen konserttialbumi, joka äänitettiin Turun Ekumeenisessa Taidekappelissa alkusyksystä. Intiimi, mutta samalla vahva levy sisältää Laaksosen toivotuimpia konserttisävelmiä mukaan lukien kaksi uutta laulua Viimeinen matka, sekä Kaikista maailman maista (Suomi 100 juhlavuoden laulu).Myös Paul Simonin klassikko Bridge over troubled water sai uuden komean tulkinnan flyygelin, viulun ja sellon säestyksellä. Menneen syksyn mielenkiintoisiin haasteisiin lukeutui myös yhteinen konserttikiertue gospelmusiikin "grand old" herrojen Jaakko Löytty ja Pekka Simojoki kanssa.Gospel Gentlemen - konsertti vieraili yhdeksällä paikkakunnalla eri puolilla maata.Petri Laaksonen on pidetty laulaja niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan.

Laaksosen joulukonsertti on oivallinen mahdollisuus virittäytyä vuoden suureen juhlaan vahvan tulkitsijan ja melodisten laulujen myötä, joilla Petri haluaa välittää joulun toivorikasta ja lohduttavaa viestiä, iloa ja rauhaa.Konsertissa Petri Laaksosta säestävät vivahteikkaasti taitavat ammattikuusikot Petri Hatakka koskettimet sekä kitaristeina paikkakuntakohtaisesti Make Perttilä ja Jan Lindström. 

Petri Laaksonen ja Kirkkopalvelut ry:n hallinnoima Kotimaanapu-hyväntekeväisyyspalvelu ovat solmineet yhteistyösopimuksen hädässä olevien ihmisten auttamiseksi Suomessa. Petri Laaksonen lahjoittaa osan konsertin tuotosta Kotimaanavun nimissä seurakunnalle. Tämän kautta tuetaan vähävaraisista perheistä tulevien lasten ja nuorten musiikki- ja urheiluharrastuksia.  
PETRI LAAKSONEN – JOULUKONSERTTI Sääksmäen kirkossa, maanantaina 3.12. klo 19.00, liput 20€ ennakkoon Ticketmasterin kautta tai tuntia ennen ovelta.
www.petrilaaksonen.net 
Haastatteluyynnöt: Mika Tuomolin, 045 131 9459
Liput www.ticketmaster.fi tai klo 18.00 alkaen kirkon ovelta, hinta 20 €.

Osa tuotosta ohjataan vähävaraisten perheiden lasten musiikki- ja urheiluharrastuksen tukemiseen oman seurakunnan kautta.

 


Järjestäjä

Kirkkopalvelut ry Kotimaanapu

Kirkkomuusikko, Musiikkipedagogi YAMK. Virkavapaalla 1.11.2019-30.8.2020
Valkeakoskenkatu 27
37600 Valkeakoski

Konserttivastaava kanttori, yhteistyökuorojen- ja muiden musiikkitahojen yhteyshenkilö. Tavoitettavissa parhaiten ke, to tai pe.

Olen toiminut Sääksmäen seurakunnan kanttorina vuodesta 2013. Työhöni kuuluu jumalanpalveluksia, häitä, hautajaisia, musiikkitilaisuuksia, kuoro- ja konserttitoimintaa, hartauksia esim. laitoksissa, rippikoulua, yhteislaulutilaisuuksia jne. Myös kokoukset, yhteydenpito eri tahoihin, suunnittelu ja harjoittelu ovat osa työtäni.

Musisointi ja erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen ovat jatkuvia iloni aiheita. Kaikessa on läsnä rakastava ja armollinen Isä, jonka kanssa ja varassa saan kulkea.