D-day - diakonian viran päivä

D-day - diakonian viran päivä Kohtaamispaikka

Maanantaina 2.9. juhlistetaan diakoniatyötä ja diakonian virkaa kaupungilla ja Kohtaamispaikalla klo 14-17. Kahvitarjoilu.

Diakonian viran päivänä tuodaan esiin diakonian virkaa, virkaan vihkimystä, vihkimyksen merkitystä kirkolle ja virkaan vihityille.

Päiväksi on valittu Suomen kirkon ensimmäiseksi diakonissaksi vihityn Matilda Hoffmanin vihkimyspäivän 1.9.1872 mukaisesti syyskuun 1. päivää lähinnä oleva arkipäivä. Vuonna 2019 päivä on maanantai 2.9.

Mikä on D-day? Päivän nimi D-day tarkoittaa tiettyä merkittävää päivää tai tärkeän tapahtuman aloituspäivää. Meille D tarkoittaa tietysti myös diakoniaa ja diakonian virkaa. Sisar Matilda ja hänen jälkeensä vihityt diakonissat olivat kehittämässä sairaanhoitoa ja diakoniatyötä sekä edistämässä naisten mahdollisuutta kirkon työhön. Vihkimys diakonian virkaan "palvelemaan Kristuksen kirkkoa aina ja kaikkialla" on kantanut heitä ja kantaa myös meitä. Vihkimyspäivä on todella d-day, merkittävä päivä.

Kohtaamispaikka

Kohtamispaikan kesäkeidas

Kohtaamispaikan kesäkeitaassa voit viettää leppoisasti aikaa jutellen ja kahvitellen kesäperjantaisin klo 10-12. Seurahuoneenkatu 4. Tervetuloa!

Kohtaamispaikka

Naisten Pankin kuukausitapaaminen

Naisten Pankin Valkeakosken vapaaehtopiset kokoontuvat kerran kuussa ideoimaan ja suunnittelemaan toimintaa. Tule mukaan!