Joulu - 39

Joulu - 39 Sääksmäen kirkko

Musiikillinen kirkkonäytelmä talvisodan muistoksi ja sodan veteraanien kunniaksi.

TALVISOTA SYTTYI 80 VUOTTA SITTEN – JOULU 39 VIE TUNNELMAAN

Tampereen Komediateatterin teatterinjohtaja Panu Raipia on kirjoittanut draamallisen kirkkokonsertin Joulu 39. Tunnin mittainen esitys kertoo koskettavasti yhden pienen perheen tunnelmia ajalta, jolloin suuri Neuvostoliitto julisti yksipuolisesti sodan pientä Suomea vastaan. Tekijät kunnioittavat esityksellä edeltävien sukupolvien panosta, kun maamme itsenäisyyttä koeteltiin.

Viinikan Filmi Oy:n sekä Ransu ry:n tuottama esitys nähdään Pirkanmaalla marras-joulukuun aikana lukuisissa kirkoissa. Esitys koostuu tutuista lapsuudenajan virsistä, hengellisistä lauluista, autenttisista kirjeistä sota-ajalta sekä hyvästä näyttelijäntyöstä. Näytelmän ydinperheen muodostavat näyttelijä-laulaja Petra Karjalainen (Äiti), näyttelijä-laulaja Aku Sajakorpi (Isä) sekä 8-vuotias Enni Leino (Maija). Näytelmän kertojana nähdään käsikirjoittaja Panu Raipia, joka on myös ohjannut esityksen. Säestäjänä toimii pianotaiteilija Dora Lukacs.

Su 3.11         klo 18.00 Sääksmäen kirkko

Su 10.11       klo 13.30 Vilppulan kirkko

Su 17.11       klo 13.30 Keuruun kirkko

Su 24.11       klo 13.30 Ikaalisten kirkko

klo 18.00 Hämeenkyrön kirkko

La 30.11        klo 13.00 Lempäälän kirkko

klo 18.00 Messukylän kirkko

Su 8.12         klo 13.00 Kurun kirkko

klo 18.00 Ylöjärven kirkko

Liput            25,- ovelta, 22,50€ www.lippu.fi tai

20,- ennakko Tampereen Komediateatterilta

Ransu ry 0n hyväntekeväisyys yhdistys joka toimii lasten ja nuorten hyväksi, vanhuksia unohtamatta. Yhteistyössä Tampereen Komediateatterin / Viinikan Filmi Oy: n kanssa toteutetaan talvisodan  syttymisen 80v. muistoksi musiikillisen kirkkonäytelmän JOULU  -39.

Ransu ry on toteuttamassa isoa hanketta uuteen lastensairaalaan. Sinne valmistuu lapsipotilaiden iloksi Ransu Karvakuonon pysyväisnäyttely sisääntuloaulaan. Esille tulee toista sataa valokuvaa, nuket Ransu Karvakuonosta Eno-Elmeristä sekä Rikusta ja paljon muuta asiaan liittyvää materiaalia. Mm. tätä hanketta varten Ransu ry kerää varoja.

Ransu ry

Kirkkomuusikko, Musiikkipedagogi YAMK. Virkavapaalla 1.11.2019-30.8.2020

Konserttivastaava kanttori, yhteistyökuorojen- ja muiden musiikkitahojen yhteyshenkilö. Tavoitettavissa parhaiten ke, to tai pe.

Olen toiminut Sääksmäen seurakunnan kanttorina vuodesta 2013. Työhöni kuuluu jumalanpalveluksia, häitä, hautajaisia, musiikkitilaisuuksia, kuoro- ja konserttitoimintaa, hartauksia esim. laitoksissa, rippikoulua, yhteislaulutilaisuuksia jne. Myös kokoukset, yhteydenpito eri tahoihin, suunnittelu ja harjoittelu ovat osa työtäni.

Musisointi ja erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen ovat jatkuvia iloni aiheita. Kaikessa on läsnä rakastava ja armollinen Isä, jonka kanssa ja varassa saan kulkea.

ke 25.9.2019 klo 13.00 - ke 18.12.2019 klo 15.00

Kodeissa ja laitoksissa

VirrenViejät

VirrenViejät ovat vapaaehtoisia seurakuntalaisia, jotka vievät virren tai laulut ihmisten koteihin ja laitoksiin.