Messu, Mikkelinpäivä

su 4.10. kello 10.00 - su 4.10. kello 11.00
Kappelikirkko

Mikkelinpäivä, Enkelien sunnuntai, aiheena Jumalan sanansaattajat. Su 4.10. klo 10 Messu Kappelikirkossa. Liturgi Aija Kaartinen, kanttorina Helga Anttikoski. Avustajina Kohtaamispaikan emäntiä Ulla Karppila, Tellervo Kiippa ja Kaarina Juvakka. Työntekijöistä avustamassa Terhi-Maria Ekman ja Anna-Mari Paloniitty-Tuominen. Kolehti Hiljaisuuden ystäville. Messussa näkyy alkava valtakunnallinen vanhustenviikko. Messusta viemme kotiehtoollisen niille vanhuksille, jotka eivät pääse messuun. Ilmoittaudu diakoniatyöntekijä Anna-Mari Paloniitty-Tuomiselle 040 5531007 tai Terhi-Maria Ekmanille, 040 7762782.

Jumalan sanansaattajat

400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.