Requiem – renessanssimusiikin lempeää valoa Pyhäinpäivään

pe 30.10. kello 19.00
Sääksmäen kirkko

Vokaaliyhtye Cantus Alaudae, johtaa Debra Gomez-Tapio Ilpo Laspas, urut säv. de Victoria, de Cabezon, Bruna, de Arauxo Ohjelma 15 / 10€ ( eläkeläiset, lapset) ovelta tuntia ennen Järjestäjä: Sääksmäen seurakunta ja Tampereen vanhan musiikin ystävät ry Kiitokset Suomen Kulttuurirahasto

Pyhäinpäivän aattoillan Requiem-konsertin pääteos on espanjalaisen renessanssimestarin Thomas Luis de Victorian sielunmessu. Se on teos, jota yleisesti pidetään yhtenä renessanssiajan upeimmista vokaaliteoksista. Messun osia kehystävät urkuri Ilpo Laspaksen viipyilevät ja virtuoosiset renessanssimusiikin urkusoolot. Laspas on yksi menestyneimpiä suomalaisia nuoren polven urkureita. Requiem-messun laulaa 6-ääninen ammattilaulajakokoonpano Cantus Alaudae. Sen jäsenet ovat Kaisa Kelloniemi, sopraano, Sanna Kola, mezzosopraano, Elina Aho-Kuusama, altto, Mats Lillhannus, tenori, Lauri Solin, baritoni ja Pekka Alonen, basso. Yhtyettä johtaa Valkeakosken Metsäkansassa asuva vanhan musiikin ekspertti Debra Gomez-Tapio.

 ​​​​Koronatartuntojen kiihtymisvaiheen vuoksi seurakunnan kirkoissa ja tiloissa on koronapöytä, jossa on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä konserttiin osallistuville.  Turvavälien toteuttamiseksi kirkossa on käytössä vain joka toinen penkkirivi ja konserttin osallistujamäärää on rajoitettu.

Tilaisuuksiin ja toimintaan voi osallistua vain oireettomana ja terveenä.


Ota yhteyttä

Kirkkomuusikko, Musiikkipedagogi YAMK
Valkeakoskenkatu 27
37600 Valkeakoski

Konserttivastaava kanttori, yhteistyökuorojen- ja muiden musiikkitahojen yhteyshenkilö. Tavoitettavissa parhaiten ke, to tai pe.

Olen toiminut Sääksmäen seurakunnan kanttorina vuodesta 2013. Työhöni kuuluu jumalanpalveluksia, häitä, hautajaisia, musiikkitilaisuuksia, kuoro- ja konserttitoimintaa, hartauksia esim. laitoksissa, rippikoulua, yhteislaulutilaisuuksia jne. Myös kokoukset, yhteydenpito eri tahoihin, suunnittelu ja harjoittelu ovat osa työtäni.

Musisointi ja erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen ovat jatkuvia iloni aiheita. Kaikessa on läsnä rakastava ja armollinen Isä, jonka kanssa ja varassa saan kulkea.