Messu, Juhannuspäivä

la 25.6. klo 10.00 – 11.30

Juhannuspäivä, aiheena Tien raivaaja. Johannes Kastajan päivä. LIturgi Aija Kaartinen, kanttorina Monika Välimäki. Messun voi kuunnella verkkoradion kautta, linkki etusivulla.

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1:26, 36.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Ilmainen linja-autokuljetus Valkeakosken Liikenteen autolla seuraavasti: lähtö klo 8.50 Mäntylän pysäkiltä ja ajaa reittiä Kaakonojantie-Salomaantie-Eerolantie-Painontie-Roukontie- Lempääläntie-Tallikatu-Ulvajankatu-Apiankatu- Sointulan kierros-Hakakatu-Kalmistonkatu-Sääksmäentie-Sassi-Vallon alue-Sääksmäen kirkko 9.40. Paluu klo 11.45 samaa reittiä.