Riparit 2020

RIPPIKOULUISTA 2020 on tulossa lisätietoa lokakuun aikana. Esitteet jaetaan koulujen kautta tai postitse kotiin lokakuussa. Esite julkaistaan samaan aikaan näillä seurakunnan kotisivuilla. Rippikouluista voi kysyä lisätietoja sähköpostitse    lotta.maijala@evl.fi

 

RIPPIKOULUT 2019 -esitteen voit ladata tästä

Rippikoulu on ainutlaatuinen ja hieno kokemus, mistä riittää kerrottavaa vielä vuosien päästä. Rippikoulu ei ole nimestään huolimatta koulumaista opiskelua, vaan elämistä ja asioiden pohtimista yhdessä.

Kasteen jälkeen kummeilla ja vanhemmilla on ollut velvollisuus huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksesta. Rippikoulu on osa tätä kasteopetusta ja kristillistä kasvatusta.

Tervetuloa rippikouluun! Me täällä jo odotamme sinua.

Tiedustelut  rippikouluun liittyen:
nuorisopastori Lotta Maijala, 040 744 1658, lotta.maijala@evl.fi

Rippikoulu ja konfirmaatio ovat askel kohti aikuisuutta 

Rippikoulun käytyään

  • saa oikeuden osallistua konfirmaatioon
  • saa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen

Konfirmaatio tuo täydet oikeudet

  • osallistua itsenäisesti ehtoolliselle
  • toimia kummina
  • asettua ehdolle ja äänestää kirkollisissa vaaleissa

Rippikoulun monta muotoa

Rippikoulua voi käydä monella tapaa. Yleisimmin lähdetään mukaan ryhmään, jonka rippikouluvuoteen sisältyy myös leiri.

Leiririppikoulujen lisäksi järjestetään päivärippikoulu, jolloin opetus tapahtuu opiskelujaksolla päivällä ja yöt nukutaan kotona. Päiväripari on koko ajan kehittyvä vaihtoehto leirille ja tarjoaa oman elämyksensä kristinuskoon tutustumisesta.

Lasten ja nuorten leirien maksuvapautukset

Hankalassa taloudellisessa tilanteessa on mahdollista hakea maksuvapautusta seurakunnan järjestämistä lasten ja nuorten leireistä sekä rippikouluista. Maksuvapautusanomus täytetään ja toimitetaan seurakuntaan. Asian käsittelyn aikana diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä perheeseen.

Lisätiedot ja hakemukset kasvatuksen toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fi tai diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaa, 040 744 1638, jouni.kivimaa@evl.fi