Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Lipaskeräykset toteutetaan Valkeakoskella perjantaina 1.3. ja 5.4. -

Lipaskerääjiksi haluavat voivat ilmoittautua Jouni Kivimaalle, 040 744 1638

Keräyksen tuotosta ohjataan vuosittain

60 % katastrofiapuun Kirkon Ulkomaanavun välityksellä

20 % avustustyöhön Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta

20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön Suomessa. Sääksmäen seurakunnassa 20 % keräyksen tuotosta käytetään opiskeluvälineiden hankintaan vähävaraisille opiskelijoille lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.

Yhteisvastuutapahtumat Valkeakoskella:

Su 3.2. klo 10 Messu Sääksmäen kirkossa, Yhteisvastuu –keräys alkaa. Messun jälkeen lounas ja infotilaisuus Pappilanniemessä kerääjille. Tervetuloa!

1.3. ja 5.4. Lipaskeräykset Koskikarassa ja Torikeskuksessa

Ti 5.3. klo 10-13 Laskiaistiistain tapahtuma Kohtaamispaikalla, Seurahuoneenkatu 4. Hernekeittoa, laskiaispullia, leivonnaisia ja Yhteisvastuu-tuotteita.

Pe 29.3. klo 13-15 Eläkeikäisten päivätanssit Yhteisvastuun hyväksi seurakuntatalolla. Tahdittajana YV-bändi. Kahvitarjoilu ja vapaaehtoinen osallistuminen Yhteisvastuu-keräykseen.

Ti 23.4. klo 18 Kansakoulun laulukirjan kauneimmat laulut - yhteislauluja kansakouluajoilta Tietolan koulun ruokasalissa. Mukana mm. Samuel Ahtiainen ja Jouni Kivimaa.  Lauluvihko 5€, tuotto Yhteisvastuulle.

Osallistumalla tuet lasten ja nuorten koulunkäyntiä.
Osallistumalla tuet lasten ja nuorten koulunkäyntiä.

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 3.2.  Yhteisvastuun aloitusmessu on Sääksmäen kirkossa klo 10.00.

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Koulutus on tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofitilanteissa koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Lähde: yhteisvastuu.fi/ajankohtaista

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta
Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun tuhannet vapaaehtoiset lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden ja -listojen kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2019 on Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura

Lähde: yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuun keräyspäällikkö Sääksmäen seurakunnassa:

Diakoniatyöntekijä
Valkeakoskenkatu 27
37600 Valkeakoski