Uutislistaukseen

Uusi "Arkkipiispan talossa" -podcast raivaa tilaa arvokeskustelulle yhteiskunnassa

Tiedote. Julkaistu:
Kirkon viestintä

Arkkipiispan talossa käydään keskusteluja mm. artistin paineista, rahan vallasta ja vanhusten asemasta. Arkkipiispa Tapio Luoman luotsaaman podcast-sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan keskiviikkona 24.5.2023.

Radion ystävänä, YLE:n kuuluttajanakin 1980-luvulla työskennellyt arkkipiispa Tapio Luoma aloittaa uuden podcast-sarjan. Podcastissa on luvassa keskustelua kiinnostavien ihmisten kanssa elämänmenosta, arvoista ja elämän merkityksellisyydestä työn, uran ja suosion takana. Podcastin tarkoituksena on lisätä arvokeskustelua ja syventää yhteiskunnallisen keskustelun kenttää nostamalla esiin merkityksellisen elämän kysymyksiä yhteiskunnassa merkittävässä asemassa olevien ja luovaa työtä tekevien henkilöiden ajatusten kautta.

"Minulle podcastin aloittaminen tarjoaa hienon mahdollisuuden lisätä keskustelua arvoista ja syvemmistä elämän kysymyksistä leppoisan yhdessäolon merkeissä kutsumalla vieraita kotiini historialliseen arkkipiispantaloon. Erilaisten ihmisten kohtaaminen on oman työni parhaita puolia", sanoo arkkipiispa Luoma.

Ensimmäisessä jaksossa vieraana on muusikko Juha Tapio. Arkkipiispa Luoma ja laulaja-lauluntekijä Tapio keskustelevat pohjalaisuuden merkityksestä omassa elämässään, artistin paineista, musiikin voimasta ja siitä, mikä elämässä on lopulta tärkeää. Muusikon ja musiikkia harrastavan arkkipiispa Luoman ensimmäisessä jaksossa on luvassa mukana myös yllätysnumero. Artisti ja arkkipiispa laulavat podcastissa yhdessä suosittuna rippilauluna tunnetun Juha Tapion kappaleen Sitkeä sydän. Sitkeä sydän -kappale löytyy Nuoren seurakunnan veisukirjasta, jota käytetään laajasti seurakuntien rippikoulutyössä.

Tulevien jaksojen aiheina ovat muun muassa vanhusten ihmisarvo, median etiikka sekä Suomen valtion rahapolitiikka. Podcastin vieraina tulevat olemaan muun muassa Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen, gerontologian professori Marja Jylhä sekä Hufvudstadsbladetin päätoimittaja, syksyllä aloittava uusi Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi. Syksyllä sarja jatkuu uusien vieraiden kanssa.

Uusi podcast Arkkipiispan talossa on kuunneltavissa useimmissa yleisissä podcast-palveluissa 24.5.2023 alkaen. Uusi jakso ilmestyy muutaman viikon välein. Podcast-sarjassa ilmestyy yhteensä noin kymmenen jaksoa.

Arkkipiispan talo on Turun tuomiokirkon kupeessa sijaitseva historiallinen piispojen asuintalo, joka on valmistunut vuonna 1888. Arkkipiispa Luoma puolisonsa Pirjo Luoman kanssa on talon 12 arkkipiispapari. Talo on avoinna vuosittain kansalaisille uudenvuoden päivän vastaanoton merkeissä. Arkkipiispan talo on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ainoita edustustaloja.

Linkki podcastiin (ennakkokuunteluun) Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Arkkipiispan talossa -podcast kuunneltavissa Spreakerissa, Spotifyssa, Deezerissa, Apple Podcastissa ja Radio Dei Plus -podcast alustalla 24.5.2023 alkaen.

Lisätietoja arkkipiispan erityisavustaja, viestintä Meri-Anna Paloniemi 040 141 6348

22.5.2023 19.56