Uutislistaukseen

Seurakuntiin valitaan uudet päättäjät marraskuussa

minun-kirkkoni-sin_THUMB.png

#minun kirkkoni

Tiedote. Julkaistu: 03.09.2018, 10:09
Kirkon viestintä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa. Seurakuntavaaleissa valitaan yli 8000 luottamushenkilöä yhteensä noin 400 seurakuntaan seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Vaalien tunnus on Minun kirkkoni, #minunkirkkoni.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11., ja ennakkoäänestysaika tiistaista lauantaihin 6.–10.11.2018.

16-vuotiailla äänioikeus

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Ensimmäisen kerran 16-vuotiaat saivat äänestää vuoden 2010 seurakuntavaaleissa.

Vaaleissa valitut luottamushenkilöt päättävät monista merkittävistä seurakunnan toimintaan ja talouteen liittyvistä asioista. Seurakuntien luottamuselinten maallikkojäsenet osallistuvat myös kirkon ylimmän päätöksentekoelimen, kirkolliskokouksen maallikkoedustajien valintaan.

Ehdokasasettelu 17.9. asti

Vaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä. Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018. Ehdokkaana voi olla viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttänyt kirkon jäsen. Ehdokkaita voi asettaa valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään kymmenen äänioikeutettua henkilöä.

Vuoden 2014 vaaleissa valtakunnallinen äänestysprosentti oli 15,5 %. Puolet viime vaaleissa valituista luottamushenkilöistä oli uusia. Vain 6 % valituista oli alle 30-vuotiaita.

Seurakuntavaalien vaalikone avataan 8.10.

Lisätietoja:
Hanna Piira, seurakuntavaalien kampanjapäällikkö, p. 050 351 8381, hanna.piira@evl.fi
seurakuntavaalit.fi

Seurakuntavaalit näkyvät sosiaalisessa mediassa tunnuksella #minunkirkkoni.
FacebookLinkki avautuu uudessa välilehdessä
TwitterLinkki avautuu uudessa välilehdessä
YoutubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon viestintä välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

3.9.2018 10.58