Uutislistaukseen

NUORI2020 kokoaa nuorisoalan toimijat Tampereelle 14.−16.1. - tavoitteena nolla syrjäytynyttä nuorta

10.1.2020 11.00

Ohjelma antaa osallistujille lähes 150 tunnin edestä mahdollisuuden kehittää osaamistaan, verkostoitua sekä saada tietoa kasvatus- ja nuorisoalan ajankohtaisista ilmiöistä, jotta alalla olisi paremmat edellytykset keskittyä Suomen suurimman ongelman, nuorten syrjäytymisen, ratkaisemiseen yhdessä.

Haluamme yhdessä vahvistaa kokonaisvaltaista kasvua ja hyvän elämän edellytyksiä. Tämä on kaikkien lapsi- ja nuorisoalan toimijoiden yhteinen tehtävä. NUORI2020 -tapahtuma tarjoaa tämän tehtävän toteutumiselle monipuolista tukea ja inspiraatiota. Syrjäytymisen haaste on niin suuri, että vaikuttavia tuloksia syntyy vain eri toimijoiden yhteistyön kautta”, toteaa Kirkkohallituksen Kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen.

“Nuorisoalalla tehdään korvaamattoman arvokasta työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä ennaltaehkäisevästi että jo syrjään jääneiden tukemisessa. Rahaa ja valtaa jaettaessa sitä ei kuitenkaan riittävän hyvin tunnisteta tai tunnusteta - siksi tarvitsemme nykyistä parempia keinoja tehdä työstämme paitsi vaikuttavampaa, myös näkyvämpää. Nuorisotyön on opittava pitämään enemmän meteliä itsestään”, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

Tapahtuman tavoitteena on alan osaamisen kehittäminen, toimijoiden välisten verkostojen vahvistaminen sekä alan arvostuksen nostaminen. Mukana keskusteluissa ovat muun muassa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja kansanedustaja Iiris Suomela.

Ohjelma tarjoaa esimerkiksi tietoa ja välineitä nuorten ilmastotunteiden kohtaamiseen sekä aktiivisen toimijuuden vahvistamiseen, ideoita vertaisoppimisen- ja johtamisen toteuttamiseen sekä viimeisintä tutkimustietoa nuorisoalalta.

Tapahtuman ohjelma

Lisätietoja:
Jarmo Kokkonen, johtaja, Kasvatus ja perheasiat, Kirkkohallitus, p. 050 594 1316, jarmo.kokkonen@evl.fi
Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, p. 040 587 9514, anna.munsterhjelm@alli.fi

 

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on lähes neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon viestintä välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä