Seurakunta tukenasi

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijät  ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös Palveleva puhelin ja  Palveleva netti ovat käytettävissäsi.

Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään, kun

• haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti

• tarvitset tukea vaikeuksissasi

• haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Mikään asia ei ole liian pieni. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Yhteydenottopyyntö

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Diakoniatoimisto on avoinna ajanvarauksella maanantaista torstaihin klo 9-12. Ajanvaraus puhelimitse tai paikan päällä ma-to klo 9-10 puhelinnumerosta 040 350 4901.

Kirkon Palveleva puhelin ja nettiauttajat ovat valmiina kuuntelemaan sinua.

Kirkon Palveleva puhelin päivystää suomeksi joka  su-to kello 18-01, pe ja la kello 18-03  numerossa 01019 0071 ja ruotsiksi joka ilta klo 20-24 numerossa 01019 0072.

Palvelevan puhelimen verkkopalvelu Palveleva netti on avuksi joka päivä osoitteessa www.verkkoauttaminen.fi.

Nimettömänä käytävissä keskusteluissa on käsitelty esimerkiksi ihmissuhteita ja hengellisiä kysymyksiä.

Kotikäynnit

Vierailut kodeissa kuuluvat seurakunnan elämään. Kotikäynnille voi pyytää pappia, diakoniantyöntekijää tai muuta seurakunnan työntekijää tai vapaaehtoista.

Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin.

Yhdessä ollessa voidaan esimerkiksi lukea lehtiä, hengellistä kirjallisuutta tai surffata vaikkapa netissä. Laulaminen, keskustelu ja rukous voivat myös kuulua tapaamisen antiin - valmista kaavaa ei ole.

Ehtoollinen kotiin

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla mukana myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.