Seurakunta tukenasi

Älä jää yksin vaikeassa elämäntilanteessa! Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet ja mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen.

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös palveleva puhelin ja -netti sekä perheasiain neuvottelukeskus ja sairaalapappi ovat käytettävissäsi. Nuoret voivat ottaa mieltä painavissa asioissa yhteyttä seurakunnan nuorisotyönohjaajiin.
Kaikki Sääksmäen seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään, kun

  • haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti
  • tarvitset tukea vaikeuksissasi
  • haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan. Lue vapaaehtoistoiminnasta täältä.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

 

KORONA-AVUSTUKSEN HAKEMINEN. Tulevan kuukauden aikana seurakunnasta voi hakea avustusta koronan aiheuttamiin talousongelmiin. Diakoniatyö jakaa korona-avustuksia taloudellisia menetyksiä koronan vuoksi kokeneille Valkeakosken kaupungin alueella vakituisesti asuville täysi-ikäisille henkilöille. Mikäli korona on aiheuttanut ansionmenetystä esimerkiksi lomautuksen, työpaikan irtisanomisen tai muun tähän rinnastettavan tilanteen myöstä, voit anoa korona-avustusta lomakkeella, jonka voi tulostaa seurakunnan kotisivuilta tai hakea diakoniatoimistosta, Valkeakoskenkatu 27. Avustussumma on suuruudeltaan 300–500 euroa. Hakuaika on 21.5.2021 mennessä. Tulosta hakemus ja ohjeet tästä. Hakemus palautetaan tai postitetaan diakoniatoimistoon. Kysy lisätietoa diakoniatyöntekijöiltä.

Diakonian vastaanotto

Ajanvaraus ja tiedustelut diakonian vastaanotolle ma, ti ja to klo 9-10 puhelinnumerosta 040 350 4901.

HUOM! Mikäli sinulla ei ole puhelinta tai puheaikaa, tule seurakuntatalolle ajanvarausaikaan.

Vähävaraisten ruoka-apu

Kauppojen ylijäämäruokaa jaetaan arkipäivisin klo 10-11 ja koulujen ylijäämäruokaa omiin astioihin noin klo 12.50. Molemmat jaot

toistaiseksi seurakuntalon Oikokadun puoleiselta ovelta turvavälit säilyttäen.

Toivon talon ruokailu avautuu jälleen maanantaina 19.4. ja on auki ma-pe klo 11.30-12.30 hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen. Ruokailun hinta 2 euroa. Tulethan vain terveenä ruokailuun ja ruokajakeluihin!

Ilmaisia kangasmaskeja voi kysyä diakoniatyöntekijöiltä tai ruoka-avun henkilökunnalta.

Eu-kasseja jaetaan Kierrätysmyymälä Tankissa, Roineenkatu 24, keskiviikkoisin klo 10-14. Uusi ruokatavarakuorma tulee 3.5.2021. 

Lasten ja nuorten leirien maksuvapautukset

Hankalassa taloudellisessa tilanteessa on mahdollista hakea maksuvapautusta seurakunnan järjestämistä lasten ja nuorten leireistä sekä rippikouluista. Maksuvapautusanomus täytetään ja toimitetaan seurakuntaan. Asian käsittelyn aikana diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä perheeseen. Lisätiedot ja hakemukset kasvatuksen ja diakonian toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fi tai diakoniatyöntekijä Inka Valtamo, 040 744 1638, inka.valtamo@evl.fi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

- Facebook

- Instagram

- Twitter

 

 

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

 Seurakunnat auttavat kuntia onnettomuuksien jälkipuinnin ja kriisiterapian järjestämisessä.

Hengellistä apua onnettomuuksien uhreille