Tietosuojaseloste Rippikoulut 2019

Rekisterinpitäjä

Sääksmäen seurakunta, rippikoulut

 

Yhteyshenkilö

Lotta Maijala

Valkeakoskenkatu 27

37600 Valkeakoski

lotta.maijala@evl.fi

Tietosuojayhteyshenkilö

Marjaana Paso

Valkeakoskenkatu 27

37600 Valkeakoski

040 7441657

marjaana.paso@evl.fi

 

Rekisterin nimi

Sääksmäen seurakunnan rippikoululaiset 2018-19

 

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Rekisteri rippikoulun suorittavista, tietojen avulla tarjotaan osaavaa ja tarkoituksen mukaista opetusta sekä palvelua. Tietojen avulla pidetään yhteyttä rippikoululaiseen ja hänen huoltajiinsa rippikouluajan ja sen jälkeen.

Rekisterin henkilöryhmät ja tietosisältö

Henkilöiden nimi, osoite, puhelinnumero sekä ähköpostiosoite ja henkilötunnustiedot.

Huoltajien nimi, sekä yhteystiedot. Tietoja henkilöiden terveydentilaan ja uskonnolliseen vakaumukseen sekä ruokavalioon liittyen, sekä tieto henkilön rippikoulun ja konfirmaation ajankohdasta sekä paikasta.

Tietolähteet

Rippikoululaisten huoltajat.

Tietojen luovutukset

Tietoja käsittelee rippikoulutyöstä vastaava viranhaltija, kunkin leirin työntekijät sekä virastohenkilökunta. Kirjuri-järjestelmään pääsy kirkkoherranviraston virkailijoilla. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolle.

Henkilötietojen säilytysaika

Rippikoululaisten henkilötiedot ja nimilistat hävitetään viimeistään saman vuoden päätyttyä, kun rippikoulu on käyty. Rippikoulun päiväkirjat sisältävät rippikoulujen osallistujaluettelon sekä valokuvan rippikouluryhmästä. Rippikoulun jälkeen päiväkirjaa säilytetään rippikoulun päättymisvuoden loppuun asti lukitussa huoneessa, johon on pääsy vain seurakunnan työntekijöillä.   Tämän jälkeen päiväkirjat arkistoidaan seurakunnan holviin.

 

Lisäksi tehdään rippikoulun käyneiden ja konfirmoitujen luettelo, jonka perusteella kirkkoherranvirasto tekee kirjaukset väestötietojärjestelmään. Leirille osallistuneista lähtee taloustoimistoon laskutusluettelo, joka hävitetään laskujen muodostamisen jälkeen. 

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus:

 

  • Pyytää kirjallisesti rekisterinpitäjältä pääsy häntä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista.

 

  • Pyytää rekisterinpitäjältä häntä itseään koskevien henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä sekä oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen.

 

  • Niiltä osin kuin henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen, oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa, tämän vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

 

  • Tehdä valitus henkilötiedon käsittelystä kansalliselle valvontaviranomaiselle, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Tämän oikeuden käyttäminen ei rajoita kirkkolain (1054/1994) mukaisia muutoksenhakukeinoja.

 

Kansallisen valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:

 

Tietosuojavaltuutetun toimisto

PL 800, Ratapihantie 9, 00521 Helsinki

p. 029 56 66700, tietosuoja@om.fi

 

 

2.5.2018/mp