Ikääntyvät ja vanhukset

Diakoninen vanhustyö tarjoaa mahdollisuuden luottamuksellisiin keskusteluihin hengellisistä, henkilökohtaisista tai taloudellisista asioista. Voit pyytää diakoniatyöntekijää myös kotikäynnille.

Diakoninen vanhustyö etsii ja tukee niitä vanhuksia, joita muu apu ei tavoita. Diakoniatyöntekijä tapaa vanhuksia koti- ja laitoskäynneillä, diakonian vastaanotolla ja seurakunnan tilaisuuksissa.

Mikäli avuntarve on käytännöllistä, etsimme yhdessä ratkaisua asiaan.

Keskustelut ovat sielunhoidollisia ja mielenterveyttä tukevia. Erityisesti huomioidaan ikäihmisten hengelliset ja henkiset tarpeet. Mietitään yhdessä esim. kotona pärjäämistä, ihmissuhteita sekä terveyteen ja sairauteen liittyviä kysymyksiä.

Diakonisen vanhustyön yhteyshenkilönä seurakunnassasi toimii diakoniatyöntekijä
Heidi Heikkinen, 040 553 1007
. Voit olla yhteydessä myös muihin diakoniatyöntekijöihin.

Apua vanhuksille muualla

Lähitori Seurahuoneenkatu 4, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9 – 15

Ikäihmisille Valkeakosken kaupunki

Ikäneuvo 040 733 3949 on Pirkanmaan 16 kunnan (Akaa ja Urjala, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala ja Pälkäne, Lempäälä, Nokia, Pirkkala ja Vesilahti, Sastamalan ja Punkalaidun, Valkeakoski, Virrat, Ruovesi ja Ylöjärvi) yhteinen ikäihmisten neuvontapuhelin, josta saat apua arjen isoihin ja pieniin pulmiin. Puhelimeen vastataan arkisin klo 8.30–16.00.