Ikääntyvät ja vanhukset

Diakoninen vanhustyö tarjoaa mahdollisuuden luottamuksellisiin keskusteluihin hengellisistä, henkilökohtaisista tai taloudellisista asioista. Voit pyytää diakoniatyöntekijää myös kotikäynnille. Diakoniatyöntekijä tapaa vanhuksia koti- ja laitoskäynneillä, diakonian vastaanotolla ja seurakunnan tilaisuuksissa. Mikäli avuntarve on käytännöllistä, etsimme yhdessä ratkaisua asiaan.

Keskustelut ovat sielunhoidollisia ja mielenterveyttä tukevia. Erityisesti huomioidaan ikäihmisten hengelliset ja henkiset tarpeet. Mietitään yhdessä esim. kotona pärjäämistä, ihmissuhteita sekä terveyteen ja sairauteen liittyviä kysymyksiä.

Diakonisen vanhustyön yhteyshenkilönä seurakunnassasi toimii diakoniatyöntekijä
Pihla Mulkahainen, 040 553 1007
. Voit olla yhteydessä myös muihin diakoniatyöntekijöihin.

Apua vanhuksille muualla

Lähitori Kirkkotie 6, Wäinämöinen 1. kerros, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9 – 13 

Valkeakosken Lähitorin yhteystiedot ja ohjelma

Kotitori puhelin 040 733 3949 sähköposti kotitori@pirkanmaankotitori.fi Arkisin klo 8.00 - 16.00

Ohjausta ja neuvontaa ikääntyneille, lapsiperheille ja vammaisille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville henkilöille. Pirkanmaan Kotitorilta saat ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi kotiin saatavista palveluista, asumisesta, apuvälineistä, digitaalisista palveluista, liikkumisesta, taloudellisista etuuksista, harrastus- ja virkistysmahdollisuuksista sekä järjestöjen toiminnasta. Neuvonta on maksutonta.

Pirkanmaan hyvinvointialue

Valkeakosken Vanhusneuvosto

Mieltä voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat. Tukea vaikeaan tilanteeseen saa esimerkiksi seurakunnan diakoniatyötekijöiltä tai papeilta. 

Apua elämän kriiseihin