Riparit 2023

Vuonna 2023 kutsutaan rippikouluihin vuonna 2008 syntyneitä nuoria. Myös vuotta vanhemmat tai nuoremmat voivat tulla rippikouluun yhdessä luokkakavereidensa kanssa.

Tiedot rippikouluista löytyvät sivussa olevasta valikosta , leirien nimien mukaan. Ripariesitteitä on noudettavissa seurakuntatalon aulassa ja seurakuntatoimistossa. 

Jälki-lmoittautuminen rippikouluihin  on käynnissä. Se tapahtuu alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Jälki-ilmoittautuneita voidaan ottaa vain niille leireille, joilla on tilaa. Ajankohtaisen tiedon saa rippikouluista vastaavalta Lotta Maijalalta (lotta.maijala@evl.fi).

 

Ilmoittautumislomake

Yleistä rippikouluista

Rippikouluun voi tulla kuka tahansa, joka täyttää 15 vuotta riparivuonna tai on kahdeksannella luokalla tai rippikoulu on jäänyt toistaiseksi käymättä. Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este rippikouluun tulemiselle.

Leirivalintojen jälkeen on mahdollista vaihtaa leiriä, mutta vain vajaaksi jääneisiin ryhmiin. Jälkikäteen ilmoittautuneet sijoitetaan leireille, joilla on tilaa. Muista leirille valituista emme voi antaa tietoja. Kaikki rippikoulua yleisesti koskevat kysymykset ja ryhmävaihdot osoitteeseen lotta.maijala@evl.fi. Leirivalintojen jälkeen riparista tietoa antavat kunkin leirin ohjaajat, joiden yhteystiedot löytyvät ripariesitteestä ja näiltä sivuilta, oman leirin kohdalta.

Yksilöllisyys on lähtökohtana ripareiden toteutuksessa. Erilaiset oppijat pyritään huomioimaan ja koulumaisuutta vältellään. Kehitysvammaisille ja oppimisessaan erityistä tukea tarvitseville on vaihtoehtona myös lyhennetty, kevennetty ja tuettu ripari, joka toteutetaan alkuvuodesta 2023. Tästä leiristä voi olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Terhi-Maria Ekmaniin, 040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi.

Jokaisella käynnissä olevalla rippikoululla on oma sivu, josta voit tarkistaa rippikouluasi koskevat tiedot ja tehtävät.

Tästä näet rippikouluesitteen.

Maksuvapautukset

Hankalassa taloudellisessa tilanteessa on mahdollista hakea maksuvapautusta seurakunnan järjestämistä rippikouluista. Maksuvapautusanomus täytetään ja toimitetaan seurakuntaan. Maksuvapautusanomuksia voi hakea myös seurakuntatalon aulasta. Asian käsittelyn aikana diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä perheeseen.

Lisätiedot ja hakemukset: kasvatuksen toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoniatyöntekijä Inka Valtamo, 040 744 1638, inka.valtamo@evl.fi