Riparit 2024

Vuonna 2024 kutsutaan rippikouluihin vuonna 2009 syntyneitä nuoria. Myös vuotta vanhemmat tai nuoremmat voivat tulla rippikouluun yhdessä luokkakavereidensa kanssa.

HUOM: Esitteiden jaon tiedot muuttuneet. Saattavat muuttua vielä uudelleenkin. Kiitos kärsivällisyydestä.

Rippikouluesitteet jaetaan 8.-luokkalaisille kouluilla syysloman jälkeen. Tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin. Vuonna 2009 syntyneille seurakunnan jäsenille, jotka eivät ole koulussa silloin, kun niitä jaetaan, lähetetään esite kotiin.

Lisätietoja saa rippikouluista vastaavalta Ilmari Veimalta (ilmari.veima@evl.fi).

 

Ilmoittautumislomake tulee tähän myöhemmin

Yleistä rippikouluista

Rippikouluun voi tulla kuka tahansa, joka täyttää 15 vuotta riparivuonna tai on kahdeksannella luokalla tai rippikoulu on jäänyt toistaiseksi käymättä. Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este rippikouluun tulemiselle.

Leirivalintojen jälkeen on mahdollista vaihtaa leiriä, mutta vain vajaaksi jääneisiin ryhmiin. Jälkikäteen ilmoittautuneet sijoitetaan leireille, joilla on tilaa. Muista leirille valituista emme voi antaa tietoja. Kaikki rippikoulua yleisesti koskevat kysymykset ja ryhmävaihdot osoitteeseen ilmari.veima@evl.fi. Leirivalintojen jälkeen riparista tietoa antavat kunkin leirin ohjaajat, joiden yhteystiedot löytyvät ripariesitteestä ja näiltä sivuilta, oman leirin kohdalta.

Yksilöllisyys on lähtökohtana ripareiden toteutuksessa. Erilaiset oppijat pyritään huomioimaan ja koulumaisuutta vältellään. Kehitysvammaisille ja oppimisessaan erityistä tukea tarvitseville on vaihtoehtona myös lyhennetty, kevennetty ja tuettu ripari, joka toteutetaan vuonna 2025. Tästä leiristä voi olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Terhi-Maria Ekmaniin, 040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi.

Jokaisella käynnissä olevalla rippikoululla on oma sivu, josta voit tarkistaa rippikouluasi koskevat tiedot ja tehtävät.

Tästä näet rippikouluesitteen myöhemmin.

Maksuvapautukset

Hankalassa taloudellisessa tilanteessa on mahdollista hakea maksuvapautusta seurakunnan järjestämistä rippikouluista. Maksuvapautusanomus täytetään ja toimitetaan seurakuntaan. Maksuvapautusanomuksia voi hakea myös seurakuntatalon aulasta. Asian käsittelyn aikana diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä perheeseen.

Lisätiedot ja hakemukset: kasvatuksen toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoniatyöntekijä Inka Valtamo, 040 744 1638, inka.valtamo@evl.fi