Varhaiskasvatuksen toiminta kaudella 2020-2021

Kerhoja ei pidetä arkipyhinä, eikä koulujen kesä-, syys-, joulu- ja hiihtolomalla.

Päiväkerhot

Eerola, Eerolantie 9-11, tiistaisin ja torstaisin 9.00 – 11.30

Kärjenniemi, Vääränmäentie 7, tiistaisin ja torstaisin 9.00 – 11.30

Liiksapäiväkerho, Kullervontie 2, tiistaisin ja torstaisin 9.00 - 11.30

Muksukerho 2-6 vuotiaille, Valkeakoskenkatu 27, maanantaisin 9.00 - 11.00

Temppukerho 3-4 vuotiaille, Valkeakoskenkatu 27, maanantaisin 17.15 – 18.00

Temppukerho 5-6 vuotiaille, Valkeakoskenkatu 27, maanantaisin 18.00 – 19.00

Päiväkerho tukee monipuolisen toiminnan kautta lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä. Otamme päiväkerhossa lapsen vastaan kaikkine iloineen ja suruineen. Lapsi oppii toimimaan ryhmän jäsenenä, nauttii yhdessäolosta sekä kokee tekemisen riemua. Kerhossa lasta opetetaan käyttämään ja kokeilemaan eri välineitä ja hän saa kokemuksia yrittämisestä ja onnistumisen iloa. Uskonnollisen kasvatuksen pääpaino on avoimessa ja turvallisessa keskustelussa.

MITÄ PÄIVÄKERHOSSA TEHDÄÄN?

• leikitään, lauletaan ja liikutaan

• askarrellaan ja tehdään kivoja tehtäviä

• syödään eväitä ja harjoitellaan pöytätapoja

• pidetään pieni hartaushetki

Kerhokausi kestää elokuusta - toukokuuhun, kerhopaikkaa haetaan maaliskuun päiväkerhohaussa.
Kesken kauden voit hakea paikkaa tästä -> Hae päiväkerhoon

Perhekahvilat perjantaisin klo 9.30 – 11.30

Eerola,  Eerolantie 7

Kärjenniemi, Vääränmäentie 7

Sassi,  Kullervontie 2

Muut:

Vauvakahvila, Koulukatu 6A, maanantaisin 9.30 – 11.30

Taaperokahvila, Koulukatu 6A, tiistaisin 9.30 – 11.30

Perhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki lapset hoitajineen tai vanhempineen. Aikuiset saavat siellä tilaisuuden keskustella mielen päällä olevista jokapäiväisistä iloista ja huolista. Lapset viihtyvät ikäistensä seurassa leikkien ja askarrellen. Tarjolla kahvia ja mehua.

Iltapäivätoimintaa pienille koululaisille

Iltapäivätoimintaa järjestetään jokaisena arkikoulupäivänä klo 12-16. Iltapäivätoimintapisteet:

Roukko, Eerola, Kärjenniemi, Sorrila.

Lisää iltapäivätoiminnasta

Kaikki kerhot löytyvät kotisivuiltamme osoitteesta http://www.saaksmaenseurakunta.fi/tule-mukaan/lapsille-ja-lapsiperheille

SUNNUNTAIPYHÄKOULU

kokoontuu Sääksmäen kirkossa sunnuntaisin klo 10 messun yhteydessä lukuun ottamatta konfirmaatio- ja perhemessuja. Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki, jossa hiljennytään, rukoillaan, lauletaan ja kerrotaan Raamatun kertomuksia.

SYNTYMÄPÄIVÄONNITTELUT

Seurakunta muistaa jokaista 2-, 3-, ja 4-vuotta täyttävää lasta hänen syntymäpäivänään. Kaksi- ja kolmevuotiaat saavat postia kotiin, neljävuotiaalle tuodaan lahjakirja henkilökohtaisesti. Jos 4-vuotissyntymäpäivä sattuu arkipäivälle, saapuu onnittelija kello 17- 19 välisenä aikana. Viikonloppuisin onnittelukäynnille tullaan kello 12-16 välillä. Vierailuun ei tarvitse valmistautua mitenkään. Onnittelija viipyy pienen hetken juhlatalossa ja jättää lapselle muistoksi kirjan.

Onnittelukäynnin aikaa voit muuttaa, tarkentaa, tai perua soittamalla viimeistään kahta päivää ennen, 040 804 8856 tai 040 804 8854.

PERHEMESSUT JA MUUT TAPAHTUMAT

Koko perheelle tarkoitetut Valomerkki - loistavat messut ovat parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 16 Kappelikirkolla. Messuissa on rento ja välitön tunnelma ja perheen pienimmillä on mahdollisuus temmeltää vapaasti. Lisäksi hieman vanhemmille lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa.  Perhemessuun halutaan kutsua koko perhe niin aikuiset kuin lapset. Lisäksi perheen koko lähipiiri niin kummit kuin isovanhemmatkin ovat sydämellisesti tervetulleita tapahtumaan. Valomerkki messuja voit myös seurata live-striiminä Youtubessa Sääksmäen seurakunnan kanavalta.

YHTEYSTIEDOT:

Kasvatuksen toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fi

Varhaiskasvatuksen toimisto, Valkeakoskenkatu 27, 37600 Valkeakoski

Varhaiskasvatuksen pappi Arni Hukari, 040 744 1653, arni.hukari@evl.fi