Kirkolliset ilmoitukset ja tietoa muutoksista seurakunnan toiminnassa

Jumalanpalvelukset:

Kiirastorstai, aiheena Pyhä ehtoollinen.

To 9.4. klo 18 Messu Kappelikirkossa. Liturgi Markku Antola, saarna Marko Itkonen, avustava pappi Lotta Maijala. Kanttoreina ovat Helga Anttikoski ja Tomi Pöntinen. Avustajana nuorisotyönohjaaja Ilmari Veima. Virret: 222:1-3,706, 222:4-9, viisikielinen 69, virsi 77.

Pitkäperjantai, aiheena Jumalan Karitsa.

Pe 10.4. klo 10 Sanajumalanpalvelus Kappelikirkossa. Liturgi Pirkko Pyyhtiä, kanttorina Tomi Pöntinen. Messussa avustaa diakoniatyöntekijä Terhi-Maria Ekman.

Pääsiäispäivä, aiheena Kristus on ylösnoussut!

Su 12.4. Jumalanpalvelus ”Ylösnousemuksen aamu – Toivon näköaloja pääsiäiseen 2020”. Toteutus Aija Kaartinen, Marko Itkonen ja Tomi Pöntinen.

Pääsiäisaamun lähetys Kappelikirkosta nähtävissä aamukuudesta alkaen seurakunnan Youtube -kanavalla.

Jumalanpalvelukset toteutetaan ilman kirkkosalissa läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset, hartaudet, pääsiäispolku sekä nuorten verkkonuorisotila löytyvät seurakunnan YouTube -kanavalta ja Facebookista.

Suorana lähetettävät tilaisuudet voi kuunnella myös verkkoradion kautta.

Elävä Jumala,

Kiitos siitä, että tänäänkin saamme luottaa
sinun mahdollisuuksiisi ja ihmeisiisi
toivottomuuden ja kuoleman keskellä.
Luo Hengelläsi elämää ja toivoa kaikissa,
jotka tuntevat olevansa hukassa,
hengettömiä ja riisuttuja.
Anna valosi loistaa
kaikille kuoleman kentille.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia voi seurata Sääksmäen seurakunnan YouTube-kanavalta ja Facebook –sivultamme www.facebook.com/saaksmaenseurakunta sekä verkkoradion kautta.

Linkki YouTubeen ja verkkoradioon löytyy seurakunnan kotisivujen etusivulta saaksmaenseurakunta.fi

Lisätiedot jumalanpalveluksista löytyvät seurakunnan kotisivuilta.

Kiirastorstaina jumalanpalvelus alkaa klo 18 Kappelikirkosta ja pitkäperjantaina klo 10. Pääsiäispäivänä jumalanpalvelus on nähtävillä jo aamukuudesta alkaen seurakunnan YouTube-kanavalla.

Jos et vielä seuraa meitä sosiaalisessa mediassa, niin nyt on hyvä hetki aloittaa. Myös valtakunnalliset radio-ja tv-lähetykset sekä virtuaalikirkko.fi ja lastenkirkko.fi toimivat.

Diakonia:

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla, jos tarvitset apua taloudellisissa asioissa tai haluat keskustella. Valkeakosken kaupungin ikäihmisille suunnattu neuvontanumero on 040 335 7416 on virka-aikaan auki. Tästä numerosta autetaan mm. kauppa-asiointiin liittyvissä asioissa.

Lapset ja perheet:

Koululaisten kesätoimintaan ja Metsäkerhoon ilmoittautuminen on alkanut. Ilmoittautuminen kotisivujen kautta 31.3. mennessä, saaksmaenseurakunta.fi/lapsetjaperheet

Kesätoimintaan mahtuu 26 lasta/viikko. Toiminnan hinta on 50 €/viikko, juhannusviikko 40 €. Hinta sisältää ruoan ja välipalan.

Kerhokausi 2020-2021: Ensi syksyn päiväkerhohaku on alkanut 10.3.20 nettisivuillamme osoitteessa saaksmaenseurakunta.fi/lapsetjaperheet. Kerhohaku päättyy 31.3.20. Tiedustelut: simo.suontausta@evl.fi tai 040 511 3104

Nuorten toiminta:

Nuorten illat yhdessä ollen ja pelaillen YouTuben Verkkonuorisotila-kanavalla. Livelähetys joka päivä klo 17-17.30. Lisäksi sketsejä, lauluja ja hartauksia videoiden muodossa.

Huolehdi ystävistä, naapureista ja sukulaisista

Mieti, ketkä lähelläsi ovat yksin ja ketkä jäävät tukiverkostojen ulkopuolelle. Soita, kysy kuulumisia ja tarjoa apua. Mikään viranomaisapu ei korvaa ystävällistä lähimmäistä.

”Rukoilemme yhdessä, että Jumala olisi lähellä kaikkia koronavirukseen sairastuneita ja heidän läheisiään, että Hän siunaisi kaikkien auttajien työtä,

ja että Jumala auttaisi meitä jokaista jaksamaan ja huolehtimaan toinen toisistamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.”

Jos koronatilanne tai jokin muu asia huolestuttaa, pelottaa tai ahdistaa, älä jää yksin. Seurakunnan työntekijät kulkevat vierelläsi ilon ja surun hetkellä. Ota yhteyttä!

Kappelikirkko, Kangaskatu 4, on avoinna hiljentymistä, rukousta ja sielunhoitoa varten klo 14-19 sunnuntaina 12.4. ja maanantaina 13.4. Paikalla on pappi tai joku muu seurakunnan työntekijä.

Tulevien viikkojen aikana seurakunta ottaa yhteyttä puhelimitse seurakunnan yli 80-vuotiasiin jäseniin ja kysyy kuulumisia kriisin keskellä. Soittajat eivät kysele henkilötunnuksia, pankkitunnuksia tai alaoven koodeja.

Seurakunnan sähköisellä infotaululla, os. Valkeakoskenkatu 27, on nähtävillä Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) ajankohtaiset tiedotteet ja tilannekuva koronapandemiasta Suomessa.

Seurakunta on tilannut pääsiäiseksi seurakuntalaisille Askel-lehden pääsiäisnumeron, joka postitetaan koteihin. Mieluisia lukuhetkiä ja Hyvää pääsiäistä!

Kirkolliset ilmoitukset julkaistaan perjantaisin Valkeakosken Sanomissa.

HUOM! Lehdessä ilmoitettuihin tapahtumatietoihin saattaa tulla viime hetken muutoksia.