Perhe ja parisuhde

Seurakunnasta saa tukea perheen arkeen, parisuhteen hyvinvointiin ja vanhemmuuteen.  Seurakunnassa hyväksytään ja arvostetaan erilaisia ja monimuotoisia perheitä.  Diakonisen perhetyön tavoitteena on tukea syrjäytymisvaarassa olevia perheitä sekä tehdä ennaltaehkäisevää perhetyötä. Perheiden tukeminen tapahtuu keskusteluiden, kotikäyntien ja taloudellisen avun kautta.  Toimimme yhteistyössä hyvinvointialueen, Valkeakosken kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Diakonisen perhetyön yhteyshenkilönä Sääksmäen seurakunnassa toimii diakoniatyöntekijä Inka Valtamo, 040 744 1638. Voit olla yhteydessä myös muihin diakoniatyöntekijöihin.

Tukea perheen, kasvatuksen, parisuhteen ja eron kysymyksissä saat kriisin yllättäessä perheasiain neuvottelukeskuksesta Linkki avautuu uudessa välilehdessäTampereella tai Hämeenlinnassa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Neuvottelukeskus tarjoaa keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä kun
• on vaikea puhua toisen kanssa
• koetaan vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa
• seksielämä ei suju
• uskottomuustilanteissa
• jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta
• perheessä on ristiriitoja
• erokysymykset mietityttävät
• tarvitaan erosovittelua

Perheväkivalta

Hae apua! Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin. Hae rohkeasti apua ja ilmoita poliisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Voit myös ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään tai kirkon perheasiain neuvottelukeskukseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai soittaa Palvelevaan puhelimeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai kirjoittaa tilanteestasi Palvelevaan nettiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa tai hyväksikäyttöä koskien apua saa muun muassa kunnallisista kasvatus- ja perheneuvoloista, yliopistollisten ja muiden keskussairaaloiden lastenpsykiatrisista yksiköistä.

Perheille apua muualta

Pirkanmaan hyvinvointialue

Mannerheimin lastensuojeluliitto Mll Valkeakosken paikallisyhdistys ry

Pelastakaa lapset Valkeakosken Pelastakaa Lapset ry

 

Yhteisvastuu-lukujärjestys. 

Voit hakea tulostettuja lukujärjestyksiä myös Valkeakosken seurakuntatalon aulasta (os Valkeakoskenkatu 27, 37600 VALKEAKOSKI).

Värityskuvat ovat maksuttomia, mutta voit halutessasi osallistua Yhteisvastuu-keräykseen. 

Väritettävä lukujärjestys kolmiot

Väritetävä lukujärjestys sydämet

Väritettävä lukujärjestys kukat

 

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta