Riparit 2022

Rippikouluun ilmoittautuminen ja ohjelma

Rippikouluihin on käynnissä jälki-ilmoittautuminen. Jos nuori haluaa vielä mukaan ripareille vuonna 2022, hän voi ilmoittautua leirille, jolla on tilaa. Tällä hetkellä tilaa on "Klikkaa!"-riparilla, Ihmeriparilla (yöt kotona) ja Maailman ihmeet -riparilla. Näille leireille voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella, niin kauan kuin tilaa niille on. Ilmoittautumisesta tulee vahvistusviesti sähköpostiin ja siinä kerrotaan, mille leirille nuori on päässyt.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Rippikouluesitteestä löytyvät kaikki tärkeät päivämäärät. Esitteitä on saatavilla seurakuntatalon aulasta. Sähköisen esitteen voi ladata alla olevasta linkistä.

RIPARIT 2022 ESITE lataa tästä

Yleistä rippikouluista

Leirivalintojen jälkeen on mahdollista vaihtaa leiriä, mutta vain vajaaksi jääneisiin ryhmiin. Jälkikäteen ilmoittautuneet sijoitetaan leireille, joille on tilaa. Muista leirille valituista emme voi antaa tietoja. Kaikki rippikoulua yleisesti koskevat kysymykset ja ryhmävaihdot osoitteeseen lotta.maijala@evl.fi. Leirivalintojen jälkeen riparista tietoa antavat leirin ohjaajat, joiden yhteystiedot löytyvät ripariesitteestä.

Rippikouluun voi tulla kuka tahansa, joka täyttää 15 vuotta riparivuonna tai on kahdeksannella luokalla tai rippikoulu on jäänyt toistaiseksi käymättä. Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este rippikouluun tulemiselle.

Yksilöllisyys on lähtökohtana ripareiden toteutuksessa. Erilaiset oppijat pyritään huomioimaan ja koulumaisuutta vältellään. Kehitysvammaisille ja oppimisessaan erityistä tukea tarvitseville on vaihtoehtona myös lyhennetty, kevennetty ja tuettu ripari, joka toteutetaan seuraavan kerran kesällä 2023. Tästä leiristä voi olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Terhi-Maria Ekmaniin, 040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi.

Maksuvapautukset

Hankalassa taloudellisessa tilanteessa on mahdollista hakea maksuvapautusta seurakunnan järjestämistä rippikouluista. Maksuvapautusanomus täytetään ja toimitetaan seurakuntaan. Maksuvapautusanomuksia voi hakea myös seurakuntatalon aulasta. Asian käsittelyn aikana diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä perheeseen.

Lisätiedot ja hakemukset: kasvatuksen toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoniatyöntekijä Inka Valtamo, 040 744 1638, inka.valtamo@evl.fi