Riparit 2021

Tämä on rippikoululaisten yhteinen verkkosivu. Tänne on tulossa tehtävien tekemistä varten ohjeet ja linkit verkkotapahtumiin.

Rippikouluesiteestä löytyvät kaikki tärkeät päivämäärät. Esite saapuu postissa viikolla 41 kaikille seurakunnan 14-vuotiaille jäsenille. Esite on saatavilla paperisena kirkkoherran virastosta, aukioloaikoina ja sähköisesti tästä: ESITE

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella: Rippikouluilmoittautuminen. Se on auki 20.10. asti. 

Videolla on ohjeet ilmoittautumiseen, jotka kannattaa ehdottomasti katsoa: VIDEO

Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä leirille mahtumiseen, vaan tietokone jakaa ryhmät valintojen mukaan. Kaverikoodilla pääsee varmasti ystävän kanssa samalle riparille ja ilman kaverikoodia on suurempi mahdollisuus mahtua juuri ensisijaiselle leirivalinnalleen. Lähetämme 22.10. valinnoista sähköpostin kaikkiin haluamiinne sähköpostiosoitteisiin. 

Leirivalintojen jälkeen on mahdollista vaihtaa leiriä, mutta vain vajaaksi jääneisiin ryhmiin. Jälkikäteen ilmoittautuneet sijoitetaan leireille, joille on tilaa. Muista leirille valituista emme voi antaa tietoja. Kaikki rippikoulua yleisesti koskevat kysymykset ja ryhmävaihdot osoitteeseen lotta.maijala@evl.fi. Leirivalintojen jälkeen riparista tietoa antavat leirin ohjaajat, jotka löytyvät ripariesitteestä.

Rippikouluun voi tulla kuka tahansa, joka täyttää 15 vuotta ensi vuonna tai on kahdeksannella luokalla tai rippikoulu on jäänyt toistaiseksi käymättä. Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este rippikouluun tulemiselle. Myös muiden kuin Sääksmäen seurakunnan ripareille hakevien tulee täyttää samainen ilmoittautumiskaavake.  

Yksilöllisyys on lähtökohtana ripareiden toteutuksessa. Erilaiset oppijat pyritään huomioimaan ja itse asiassa koulumaisuutta vältellään. Kehitysvammaisille on vaihtoehtona myös lyhennetty, kevennetty ja tuettu ripari, josta voi olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Terhi-Maria Ekmaniin, 040 776 2782, terhi-maria.ekman@evl.fi.

Maksuvapautukset - lasten ja nuorten leirit

Hankalassa taloudellisessa tilanteessa on mahdollista hakea maksuvapautusta seurakunnan järjestämistä lasten ja nuorten leireistä sekä rippikouluista. Maksuvapautusanomus täytetään ja toimitetaan seurakuntaan. Maksuvapautusanomuksia voi hakea seurakuntatalon aulasta. Asian käsittelyn aikana diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä perheeseen.

Lisätiedot ja hakemukset kasvatuksen toimialajohtaja Ulla-Mari Hutko, 040 744 1637, ulla-mari.hutko@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoniatyöntekijä Inka Valtamo, 040 744 1638, inka.valtamo@evl.fi