Kirkolliset ilmoitukset ja tietoa muutoksista seurakunnan toiminnassa

Jumalanpalvelukset:

Palmusunnuntai, aiheena Kunnian kuninkaan alennustie.

Su 5.4. klo 10 Jumalanpalvelus Kappelikirkossa. Liturgina Juha Valkama ja kanttorina Helga Anttikoski. Virret 15, 708, 6:1, 5-6, 166, 326:1-3.

Jumalanpalvelus toteutetaan ilman kirkkosalissa läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelus on nähtävillä seurakunnan YouTube -kanavalla ja Facebookissa. Suorana lähetettävät tilaisuudet voi kuunnella myös verkkoradion kautta.

Kappelikirkko, Kangaskatu 4, on avoinna hiljentymistä, rukousta ja sielunhoitoa varten klo 14-19 sunnuntaista torstaihin. Paikalla on pappi tai joku muu seurakunnan työntekijä.

Rukous

Jeesus Kristus, Herramme.
Riemuhuudot ympäröivät sinut,
kun ratsastit Jerusalemiin.
Mutta nyt alkaa jo hämärtää,
tiedämme, että pian olet yksin.
Sinä olet matkalla kohti pilkkaa ja häpeää.
Olet matkalla kohti pimeyden
ja rakkauden ristiä,
jolla annoit elämäsi toisten puolesta.
Herra, vahvista meitä kantamaan
omaa kärsimystämme,
auta huomaamaan toisten tuska,
kun kohtaamme sen.
Anna meille herkät korvat,
jotta osaisimme kuunnella
kivun ja tuskan kieltä.
Opeta meitä luottamaan siihen,
että kärsimyksessäkin sinä olet lähellä.
Anna meille ylösnousemuksen valoisa toivo,
kun joudumme ahdinkoon ja umpikujaan.
Jeesus Kristus, armahda,
sinä joka Isän ja Pyhän Hengen kanssa
elät ikuisesti.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia voi seurata seurakunnan YouTube-kanavalta ja www.facebook.com/saaksmaenseurakunta sekä verkkoradion kautta.

Linkki YouTubeen ja verkkoradioon löytyy seurakunnan kotisivujen etusivulta saaksmaenseurakunta.fi

Lisätiedot jumalanpalveluksista löytyvät seurakunnan kotisivuilta.

Pitkäperjantaina ja pääsiäispäivänä jumalanpalvelus klo 10 Kappelikirkosta.

Jos et vielä seuraa meitä sosiaalisessa mediassa, niin nyt on hyvä hetki aloittaa. Myös valtakunnalliset radio-ja tv-lähetykset sekä virtuaalikirkko.fi ja lastenkirkko.fi toimivat.

Diakonia:

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla, jos tarvitset apua taloudellisissa asioissa tai haluat keskustella. Valkeakosken kaupungin ikäihmisille suunnattu neuvontanumero on 040 335 7416 on virka-aikaan auki. Tästä numerosta autetaan mm. kauppa-asiointiin liittyvissä asioissa.

Lapset ja perheet:

Vietä pääsiäinen Lastenkirkon kanssa! Täältä löydät pääsiäisvideoita, pääsiäisaiheisia värityskuvia, pelejä ja ohjeet virtuaalivirvontaan Whatsappilla.

Lastenkirkko.fi

Koululaisten kesätoimintaan ja Metsäkerhoon ilmoittautuminen on alkanut. Ilmoittautuminen kotisivujen kautta 31.3. mennessä, saaksmaenseurakunta.fi/lapsetjaperheet

Kesätoimintaan mahtuu 26 lasta/viikko. Toiminnan hinta on 50 €/viikko, juhannusviikko 40 €. Hinta sisältää ruoan ja välipalan.

Kerhokausi 2020-2021: Ensi syksyn päiväkerhohaku on alkanut 10.3.20 nettisivuillamme osoitteessa saaksmaenseurakunta.fi/lapsetjaperheet. Kerhohaku päättyy 31.3.20. Tiedustelut: simo.suontausta@evl.fi tai 040 511 3104

Nuorten toiminta:

Nuorten illat yhdessä ollen ja pelaillen YouTuben Verkkonuorisotila-kanavalla. Livelähetys joka päivä klo 17-17.30. Lisäksi sketsejä, lauluja ja hartauksia videoiden muodossa.

Huolehdi ystävistä, naapureista ja sukulaisista

Mieti, ketkä lähelläsi ovat yksin ja ketkä jäävät tukiverkostojen ulkopuolelle. Soita, kysy kuulumisia ja tarjoa apua. Mikään viranomaisapu ei korvaa ystävällistä lähimmäistä.

”Rukoilemme yhdessä, että Jumala olisi lähellä kaikkia koronavirukseen sairastuneita ja heidän läheisiään, että Hän siunaisi kaikkien auttajien työtä, ja että Jumala auttaisi meitä jokaista jaksamaan ja huolehtimaan toinen toisistamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.”

Jos koronatilanne tai jokin muu asia huolestuttaa, pelottaa tai ahdistaa, älä jää yksin. Seurakunnan työntekijät kulkevat vierelläsi ilon ja surun hetkellä. Ota yhteyttä!

Tulevien viikkojen aikana seurakunta ottaa yhteyttä puhelimitse seurakunnan yli 80-vuotiasiin jäseniin ja kysyy kuulumisia kriisin keskellä. Soittajat eivät kysele henkilötunnuksia, pankkitunnuksia tai alaoven koodeja.

Seurakunnan sähköisellä infotaululla, os. Valkeakoskenkatu 27, on nähtävillä Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) ajankohtaiset tiedotteet ja tilannekuva koronapandemiasta Suomessa.

Seurakunta on tilannut pääsiäiseksi seurakuntalaisille Askel-lehden pääsiäisnumeron, joka postitetaan koteihin. Mieluisia lukuhetkiä ja Hyvää pääsiäistä!

Kirkolliset ilmoitukset julkaistaan perjantaisin Valkeakosken Sanomissa.

HUOM! Lehdessä ilmoitettuihin tapahtumatietoihin saattaa tulla viime hetken muutoksia.