seurakuntavaalit banneri, sanat uskottu, toivottu, rakastettu

Seurakuntavaalit 2022 Sääksmäen seurakunnassa

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2022. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon.

Ehdokkaaksi vaaleissa voivat asettua konfirmoidut, kirkkoon kuuluvat 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Äänioikeus on kaikilla yli 16-vuotiailla kirkkoon kuuluvilla.

Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20.11.2022.

Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt eli kirkkovaltuuston jäsenet seuraavalle nelivuotiskaudelle 2023–2026. Valitut luottamushenkilöt käyttävät seurakunnassa korkeinta päätösvaltaa. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa! Voit asettua ehdokkaaksi vaaleihin. Äänestämällä vaikutat seurakuntaan ja kirkkoon.

Asetu ehdolle ja vaikuta!

Kuinka asetun ehdolle?

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu alkaa keväällä 2022. Voit ottaa yhteyttä nykyisten valitsijaryhmien puheenjohtajiin tai perustaa oman ryhmän. Voit kysyä lisää seurakunnasta.

Seurakunnassa on tällä hetkellä kolme valtuustoryhmää: Evankeliumi elämään, Kristillinen työväenyhdistys ry ja Monta oksaa, yksi puu.

Mistä valitut päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi siitä, mitä toimintaa seurakunnissa järjestetään, keitä seurakunta palkkaa työntekijöikseen sekä mihin seurakunnan rahoja käytetään.

Tämän lisäksi luottamushenkilöt päättävät seurakunnan strategiasta.

Luottamushenkilönä

• haluat kehittää oman seurakuntasi toimintaa
  • olet valmis sitoutumaan päätöksentekoon esimerkiksi seurakunnan taloudesta, strategiasta ja veroprosentista
  • tunnet seurakuntasi nykyisen tilanteen, sen toimintaa ja työntekijöitä
  • haluat tehdä hyvää ja toimia seurakunnan parhaaksi

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ehdokkaan suostumusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Valitsijayhdistyksen asiamiehen vakuutusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Tiedottaja
Viestintäpalvelut

Tavoitettavissa arkisin klo 9-16.

Johtava kappalainen, vt.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

graafinen esitys aiheesta Sinustako seurakuntapäättäjä