Uutislistaukseen

Ekopaaston teemana on Arjen tekoja, toivon sanoja

Vuoden 2023 Ekopaasto-kampanjan teemana on ”Arjen tekoja, toivon sanoja.” Tänä vuonna kampanjassa korostetaan toivon merkitystä ja yhteisöllisyyttä. Kampanjan aikana vinkataan, minkälaisia valintoja voi tehdä maapallon kannalta kestävämmän elämän puolesta. Vuoden 2023 kampanjassa vinkataan myös tapoja, jolla voi säästää energiaa, ja Ekopaasto on mukana Astetta alemmas -kampanjassa.

Vinkkien jakamisen lisäksi olemme pyytäneet kampanjan kasvoiksi ihmisiä, joilta pyydämme toivon sitaatteja ja toivoa nostattavia tarinoita. Syyllistämisen sijaan ideana on rohkaista tekemään itselleen mahdollisia tekoja. Kampanjaan sisällytetään myös haaste, johon on helppo liittyä mukaan: pyydämme ja jaamme arkisia toivon tekoja ja sanoja ja kysymme, millä arjen teolla sinä rakennat toivoa. Haluamme jakaa toinen toisemme kokemuksia toivon voimasta ja tuoda ihmisille helpotusta (ilmasto)ahdistukseen ja maapallon pelastamisen vaikeudesta johtuvaan välinpitämättömyyteen.

Liity mukaan Ekopaastoon ja seuraa Ekopaastoa somessa tunnisteella #ekopaasto.

”Vetäytyminen ja hiljentyminen voivat hoitaa ja rauhoittaa mieltä, ja sitä kautta herättää toivon. Silti paasto ei ole vain sisäänpäin kääntymistä, vaan oman toiminnan pohtiminen ja luopumisen opetteleminen voivat hyödyttää myös lähimmäistä ja luomakuntaa. Lopulta todella merkitsevät asiat elämässä syntyvät Jumalan armosta, meille rakkaista ihmisistä ja meitä ympäröivän luomakunnan rikkaudesta.”

Arkkipiispa Tapio Luoma

28.2.2023 16.34