Uutislistaukseen

Tervetuloa viettämään Ekopaastoa

ekopaasto-logo valkoisella pohjalla eko vihreällä paasto mustalla värillä

Valtakunnallista Ekopaastoa on toteutettu vuodesta 2012. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon, rohkaisemaan kohtuuteen ja vastuullisuuteen ja näin vahvistamaan luontosuhdettamme tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta.
Vuosien aikana kampanjassa on painotettu erilaisia ympäristöteemoja kristillisestä näkökulmasta sekä luterilaista paastoperinnettä.

Tänä vuonna aiheena on monenlaiset metsäsuhteet ja metsän kutsu. Sillä metsä kutsuu meitä: hiljentymään, suojelemaan, samoamaan, nauttimaan, virkistymään…

Kampanja käynnistyy tuhkakeskiviikkona 2.3.2022 ja kestää seitsemän viikkoa pääsiäislauantaihin 16.4.2022 asti. Kampanja näkyy verkossa ja somessa, ja tarjoaa kokemuksellisuutta ja hiljentymistä sekä käytännön osallistumisvinkkejä.

Liity mukaan Ekopaastoon ja seuraa Ekopaastoa somessa tunnisteella #ekopaasto. Saat vinkkejä, näkökulmia ja inspiraatiota lähteä metsään. Jaa omia kokemuksia ja haasta muita mukaan tunnisteella #minunmetsäni.

Wed Mar 02 09:37:14 EET 2022